CHP’li Tutdere’den Adıyaman’da yardım çığlığı!

Yayın tarihi: 7 Şubat 2023 Salı 4:20 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2023 Salı 4:20 pm

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin yıkıma uğrattığı Adıyaman’da enkaz altında kurtarılmayı bekleyen binlerce insan bulunduğunu belirterek, “Ekmek yok, su yok. Dışarıdaki çocuklar dahil açlık ve soğukla karşı karşıya. Yardım gönderin” çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de depremin yıkıcı etkisinin görüldüğü Adıyaman’da incelemelerde bulundu.

Tutdere, bölgede yaptığı açıklamada, “Şu an enkazın altında kurtarılmayı bekleyen binlerce insan var. Ekmek yok, su yok. Dışarıdaki çocuklar dahil açlık ve soğukla karşı karşıya. Buradan bütün dünyaya çağrı yapıyoruz, tüm Türkiye’ye çağrı yapıyoruz, duyun bu sesi. Şu anda biz can çekişiyoruz. Yardım ekipleri gönderin. Yetkililer hepinizi Adıyaman’a destek olmaya davet ediyorum” dedi.

10 ili yıkan deprem felaketinde ikinci gün! Acı katlanarak büyüyor

Tutdere, yardım çağrısını sosyal medya hesabından da yaparak, “Depremin üzerinden 32 saat geçti. Adıyaman’da yeteri kadar kurtarma ekibi olmadığı için enkazın altından kurtarılmayı bekleyen binlerce insan var. Bütün dünyaya çağrı yapıyoruz, bu sesi duyun: Millet şu anda can çekişiyor. Yardım ekipleri gönderin, Adıyaman’ın bu feryadını duyun” notunu düştü.