CHP’li Tuncay Özkan: Kemal bey büyük başarı elde etti

Yayın tarihi: 1 Haziran 2023 Perşembe 11:58 am - Güncelleme: 1 Haziran 2023 Perşembe 11:58 am

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevinden ayrılmayacağını belirterek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına aday olabileceğini yazdı.

İsmail Saymaz, Sözcü’deki köşesinde ‘Ben Kemal, gitmiyorum’ başlıklı bir yazı yayımladı. Saymaz, seçimin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP liderliğinden ayrılmayacağının ‘anlaşılmış’ olduğunu yazdı.

Saymaz, seçim sonuçları hakkında Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Tuncay Özkan’ın şunları dile getirdiğini söyledi:

“ÖYLE BAKSAYDIK CUMHURİYET TARİHİNDE SİYASETÇİ KALMAZDI”

“CHP müthiş bir şey yaptı. Demokrasi bloğu tuttu. Bloğun 2.5 milyon seçmene daha ulaşıp Türkiye’yi kurtarması gerek. Kemal bey büyük başarı elde etti”

Saymaz, seçimin kaybedildiğini Özkan’a hatırlatması üzerine şöyle yanıt verdiğini aktardı:

“Her şeyi kusursuz yapsanız bile kaybedebilirsiniz. Mücadele esastır. Öyle baksaydık cumhuriyet tarihinde siyasetçi kalmazdı. Amerika’da bile böyle değil. Mücadelemizi ideolojik temele dayandırdığımız için olayları biz öyle değerlendirmiyoruz”

Saymaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ çağrısı ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olarak çıkacağını fakat ‘zamanlama’ ve ‘açıkça’ konuşmanın önemli olduğunun altını çizdi. Saymaz, “İmamoğlu, CHP’ye erken doğum yaptırmakla doğum saatini kaçırmak arasında bocalıyor.” dedi.

Saymaz’ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan sürpriz buluşma