CHP’li Torun’dan cumhurbaşkanı adayı açıklaması: Bizim adayımız belli

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 4:09 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 4:09 pm

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamada bulundu. Torun,” Bizim adayımız belli” dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Seyit Torun, bir kez daha erken seçim çağrısında bulundu. Altılı masanın cumhurbaşkanı adayına yönelik konuşan Torun, “Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme getirecek tek isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu. Elbette 6’lı masa bunun kararını verecek” ifadelerini kullandı.

“GÜCÜ TEKRAR ELİNE GEÇİRDİĞİNDE NE YAPACAĞINI BİLEMEYİZ”

Her seçimin önemli olduğunu vurgulayan Torun, “Her seçim bizim için önemli dedik. Bu seçim gerçekten bizim için çok önemli. Onlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tekrar onaylatma fırsatını verirsek sonra ne olacağını bilemeyiz. Bunun bedelini hepimiz öderiz. Böyle bir gücü eline geçirdikten sonra bize 3,5 yılda bunu yapanın, bu gücü tekrar ele geçirdiğinde ne yapacağını bilemeyiz. Bir saniye dahi boş vaktimizin olmaması lazım. Genel başkanımız, milletvekillerimiz, örgütümüzle hep beraber yollarda olmamız lazım. Kapı kapı dolaşıp, içinde bulunduğumuz durumu anlatıp çözüm yollarını da anlatmak zorundayız” diye konuştu.

“BİZİM ADAYIMIZ BELLİ”

6’lı masanın aday arayışlarının sürdüğünü aktaran Torun, “Adayımızı 6’lı masanın iradesiyle günü gelince açıklarız. Tayyip Erdoğan istedi diye, talep etti diye tuzağına düşmeyiz. Zamanı ve yeri gelince adayımız açıklanır. Bizim adayımız belli. Hep birlikte mücadele verdiğimiz bir süreç var. 6’lı masayı oluşturan, adalet yürüyüşü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var, aday aramaya gerek yok. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme getirecek tek isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu. Elbette 6’lı masa bunun kararını verecek. Başkalarının bizi çekmek istediği yere girmeyelim” ifadelerini kullandı.

Seyit Torun: Kaftancıoğlu il başkanımız olarak devam edecek!