CHP’li Telci’den şaibeli tutanaklar hakkında yeni bilgi: Tamamına itiraz edildi

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 11:57 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 11:57 pm

CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı ve İl Seçim Kurulu Temsilcisi Avukat Emre Telci, sosyal medyaya yansıyan Yüksek Seçim Kurulu ile ıslak imzalar arasındaki hatalara ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından şaibeli tutanaklar sosyal medyada peş peşe paylaşıldı. Tutanaktaki oy oranları ile sisteme girilen oylar arasındaki farklılığa dikkat çekilen tutanaklarda YSK’ya çağrı yapıldı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı ve İl Seçim Kurulu Temsilcisi Avukat Emre Telci, “Bugün sosyal medyada tespit edilip tarafımıza iletilen tutanakların tamamına zaten itiraz edilmiş durumda arkadaşlar. İnsanların öfkesini anlıyoruz; ama bizler yetki ve sorumluluk sahibi olduğumuz yerde üzerimize düşeni yapıyoruz.” dedi.

Sandıkta ‘şaibe’ iddialarına partilerden peş peşe itiraz! CHP’den açıklama geldi

Telci, şu ifadeleri kullandı:

Genel bir bilgilendirme yapmam gerekiyor; bugün sosyal medyada tespit edilip tarafımıza iletilen tutanakların tamamına zaten itiraz edilmiş durumda arkadaşlar. İstanbul özelinde, bilişim sorumluları tarafından seçim kurulu üyelerine verilen bilgiler doğrultusunda itiraz edilen sonuçların tamamı düzeltilmiştir. Bu, seçimlerde çok sık rastladığımız bir durumdur. Kaydırma, bilerek girmeme vs hangi sebeple olursa olsun YSK sistemine eğer bir veri hatalı girilirse, bu durum tespit edilir ve düzeltilir. Çoğu sandıkta da anında müdahale edilmiş ve sayılar düzeltilmiştir. Eğer sözlü olarak yapılan ikaz sonucu veri düzeltilmezse bu sefer yazılı olarak itiraz yapılır ve resmi prosedür işletilir. Şu anda İstanbul’da bilişim sorumluları tarafından seçim kurulu üyelerine verilen bilgiler doğrultusunda da itirazlar yapılmıştır. Kamuoyundan iletilen sandıklara da itirazların yapıldığı görülmüştür.

Son not: Bizler avukatlar olarak verilere sahip değiliz. Bize İstanbul örgütlerinin bilişim sorumlularından gelen veriler doğrultusunda itirazlarımızı yapmaktayız. İnsanların öfkesini anlıyoruz; ama bizler yetki ve sorumluluk sahibi olduğumuz yerde üzerimize düşeni yapıyoruz. Tüm yol arkadaşlarımızın da aynı hassasiyette olduğunu biliyoruz. Ve herkesi 28 Mayısa en iyi en verimli şekilde hazırlanmaya davet ediyoruz.