CHP’li Gürsel Tekin: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hazır

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 2:04 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 2:06 pm

CHP İstanbul Milletvekilli Gürsel Tekin, erken seçim çağrıları yapılırken İzmir İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada CHP’nin cumhurbaşkanı adayının hazır olduğunu söyledi.

CHP’li Gürsel Tekin İzmir programı kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Tekin, yaptığı basın toplantısında partisinin erken seçim çağrısını yineleyerek CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının hazır olduğunu belirtti.
BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, “2001 yılında bu iktidar, partisinin tanıtımını yaparken 3Y üzerine inşa etti” diyen Tekin, Türkiye’nin 3 büyük sıkıntısı olduğunu ifade etti. ‘İktidar olduğumuzda yoksulluğu bitireceğiz, yolsuzluğu bitireceğiz, yasaksız bir Türkiye yaratacağız’ demişti. Yoksulluk konusunda bir şey anlatmama gerek yok, 2013-2019 yılları arasında 106 bin insanımız hayatına son verdi. Bunun yüzde 72’si ekonomik nedenlerden dolayı. Yolsuzlukla ilgili nereden bakarsanız bakın hiçbir dönemde görülmediği kadar yolsuzlukla karşı karşıyayız. Yasaklar; sıradan bir insanın düşüncesini ifade ederken gözaltına alındığı bir dönem yaşıyoruz” diye konuştu.

Erken seçim olması gerektiğini söyleyen Tekin, “2000 yılında 7 buçuk milyon olan icra dosyası bugün 25 milyon. Daha kaç canın intihar etmesini bekliyoruz? Siyaset-mafya-ticaret bu kadar iç içe girmiş bir ortamda, yapılması gereken millet iradesine başvurup milletin yeni kararıyla Türkiye’yi yönetecek kadroların seçilmesi gerekiyor. Türkiye bağırsaklarının temizlemediği sürece bu ülkeyi yoksulluktan kurtarmak mümkün değil. Bir ülkede yolsuzluk varsa yoksulluk kader olmaya devam edecektir. Yoksulluğu bitirmek istiyorsanız yolsuzluğu bitirmek zorundasınız” şeklinde konuştu.

“CHP’NİN ADAYI HAZIR AMA SÖYLEYEMEM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin iddialar hakkındaki soru üzerine konuşan Tekin, “CHP, şu anda Millet İttifakı’nın lokomotif partisidir. 2018 yılından itibaren tüm bu süreci yürüttü, ciddi sorumluluğu var. Bu sorumluluktan dolayı 1 yıl önce de ifade ettim; CHP eğer önümüzdeki süreçte 2018’de olduğu gibi her partinin kendi adayını gösterme düşüncesi hakim olursa CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hazır. Ama onu söyleyemem. Onu söyleyecek makam genel başkanımızdır. Ama kişisel düşüncemi sorarsanız; Millet İttifakının ittifakla, birinci turda uzlaşarak bir adayla çıkmalarının talep ederim. Ama herkese saygı duyarız. Sonuç itibarıyla Millet İttifakı partileri çok yoğun. Önümüzdeki süreçte 8, 9 partiyi bulabilir. Tüm bu partilerin düşüncesini almadan bir şey söylemek mümkün değil. Ancak her parti kendi adayını çıkarırsa CHP’nin sorunu yok” ifadelerini kullandı.

Torbalı’da AKP tarafından yargıya taşınan başkanlık seçimine ilişkin soruyu yanıtlayan CHP’li Tekin, şu ifadeleri kullandı:

Seçimi tekrarlayacak hukuken hiçbir şey yok. Ben hukukçu değilim ama 1994 yılında Tayyip Erdoğan belediye başkanıydı, ben de meclis üyesiydim. Çoğunluğu yoktu. Buna rağmen o dönem tüm siyasi partiler İstanbul, belediye, vatandaşlar ile ilgili gelen kararlara oy birliği veriyordu. Şimdi, bizden mi sizden mi anlayışı var. 1 oyla da kazanırsınız 1 oyla da kaybedersiniz. CHP’den alamadığınız, milletin oyunu alamadığınız yerleri gasp etmeye çalışıyorsunuz. Ben inanıyorum ki millet bunun gereğini yapacaktır. Ayıptır, günahtır. Bu kumpaslar Türkiye’ye yakışabilecek bir tablo değildir. Milletin kararlarını birileri kumpasla değiştirmeye kalkışırsa o zaman onun faturası ağır olur. Torbalı’da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sorun varsa da bir kumpas vardır.

Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısına AKP’den ilk yanıt