CHP’li Taşcıer: Asgari ücret 21 bin 500 lira olsa da yıl sonunda açlık sınırı altında kalacak

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 8:02 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 8:02 pm

Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zam oranını merakla bekliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, asgari ücretin en fazla 17 bin 500 lira olacağı iddialarını dile getirerek asgari ücret 21 bin 500 lira olsa dahi temmuz ayında ek bir artış yapılmadığında bu ücretin yıl sonunda yine açlık sınırının altında kalacağını savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Taşcıer, asgari ücretin tüm ücretlileri etkilediği için herkesin kaderini belirlediğini ifade etti.

“HEMEN HEMEN HER BİRİ ASGARİ ÜCRET ALIYOR”

Türkiye’de asgari ücretin norm ücret haline geldiğini belirten Taşcıer, şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle de gençler arasında, ne mezunu olursa olsun, ister kasiyer, ister mühendis, ister öğretmen hemen hemen her biri asgari ücret alıyor.”

Taşcıer, 2003’te 10,7 milyon çalışanın, gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 25,24’ünü ücret ödemesi olarak aldığına, bu oranın 2022’de çalışan sayısı 14,4 milyona çıkmasına karşın yüzde 23,96’ya gerilediğine işaret ederek şunları söyledi:

“Çalışan sayısı artmasına rağmen gayrisafi yurt içi hasıla içerisinde emekçilerin ücreti olan pay daralmış durumda. Daha da özetle, emeğini verip karşılığında ücret alan vatandaşlarımız bu ülkenin gelirinden, zenginliğinden daha az pay alıyor ve yoksullaşıyor.”

CHP ve Türk İş’ten ortak açıklama: Asgari ücrette tek zamdan geri adım atılmalı

Kaynak: TELE1