Tanju Özcan’dan Faik Öztrak’a yürüyüşte yanıt: Genel merkez büyük panikte

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 11:41 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı 11:45 am

Bolu’dan CHP Genel Merkezi’ne ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşü başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın kendisini hedef alan sözlerine sert yanıt verdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ikinci kez CHP’den ‘kesin ihraç’ talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Bolu’dan Ankara’ya dün öğle saatlerinde ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşü başlattı. Dün Anıtpark’tan yüzlerce kişi tarafından uğurlanan Özcan, ilk gün 24 kilometre yürüdü. Geceyi Tekke köyü mevkinde karavanda geçiren Özcan, sabah saatlerinde yürüyüşüne kaldığı yerden devam etti. Yaklaşık 40 kişiyle birlikte Ankara’ya doğru yürüyen Özcan, 30 kilometrelik yolu geride bıraktı. Özcan’a yürüyüşü sırasında eşi Meral Özcan ve Belediye Başkan yardımcısı olan kuzeni Sedat Gülener de eşlik etti. Polis ekipleri de yol güzergahı üzerinde güvenlik önlemi aldı.

Mola noktasında açıklamalarda bulunan Özcan, değişimin kaçınılmaz olduğunu belirtti ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi.

Tanju Özcan’ın yürüyüşüne CHP’den tepki: Ateş olsa cirmi kadar yer yakar

‘YÖNETİM BÜYÜK PANİKTE’

Özcan şu ifadeleri kullandı: “Dün büyük bir inançla başladık, kararlılıkla başladık. Bunun sonucunda da umutlu bir şekilde Ankara’ya giriş yapacağız. Zaten dün parti sözcüsünün açıklamalarında da değişiminden kaçınan, değişmemek için her şeyi yapan, koltuktan kalkmayı reddeden genel merkez yönetiminin ne kadar büyük panik içerisinde olduğunu gösteren açıklamalar. Tecrübeli bir siyasetçi olarak bunu söylüyorum. Dolayısıyla onların korktuğu gibi olacak. Değişim kaçınılmaz.”

ÖZTRAK NE DEMİŞTİ?

Öztrak, dün düzenlediği basın toplantısında Özcan’ın başlattığı yürüyüşü hedef almış ve şöyle demişti: “Belediye başkanları, kendi il ve ilçelerinin sorunları çözmeli. Tanju Özcan, vereceği hizmetlerde, ‘hükümet engel çıkardı’ diye yürüseydi; başımızın üstünde yeri vardı. İddiaları, akıl işi değildir. Bilinen bir söz vardır; yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa cürmü kadar yer yakar. Bolu’nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu’nun sorunlarını çözsün.”

Tanju Özcan’ın ‘Adalet ve Değişim’ yürüyüşü başladı