CHP’li Tanal’ istismar deyip uyardı! Bu suçtur

Yayın tarihi: 1 Şubat 2022 Salı 11:07 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 12:08 am

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP’nin Trabzon mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ dedirtilen çocuğun istismar edildiğini söyledi.

CHP’li Mahmut Tanal, TELE 1’de yayınlanan Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programının konuğu oldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon mitinginde mikrofonu alarak Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ diyerek hakaret ettirilen çocuğun istismar edildiğini ifade etti. AKP’lilerin çocukların söyledikleri sözlerden siyaset ürettiklerini söyleyen Tanal, “Bu AKP’nin çöküş öncesi son çırpınışları olduğunu gösteriyor” dedi.

“HUKUKEN BUNUN ADI İSTİSMARDIR”

Tanal şöyle konuştu:

“Kutuplaşmalara toplum sıcak bakmıyor. AKP iktidarı kendisine sempati duymayanı herkes terör örgütü üyesi ilan ediyor. Bu AKP’nin çöküş öncesi son çırpınışları olduğunu gösteriyor. Toplum, ‘Biz mevcut düzenden bıktık. Getirdiğimiz gibi götürmesini de biliriz’ diyorlar.

İktidar bu küçük yavrumuzu yönlendirerek hakaret ettirmesi çocuk istismarıdır. Hukuken bunun adı istismardır. İktidar kendi koltuklarını korumak için çocuklarımızı istismar etmekten dahi kaçınmıyor. Orada hazır bulunan bakanlar da var ama gülüyorlar. 9 yaşındaki çocuğun söylediği sözlerden siyasal çıkar umacak kadar çaresiz bir duruma düştüler. Çocukları kirli siyasetine alet eden saray yönetimi tüm değerleri ayaklar altına alıyor. Bunun sınırı etik kurallardır, anayasadır, uluslararası sözleşmedir.”

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sana daha çok sürprizlerimiz olacak