CHP’li Şimşek de tehdit edildi: Seni kurşun manyağı yaparız

Yayın tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe 10:37 am - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 10:39 am

CHP 22’inci dönem Milletvekili Berhan Şimşek, “4 gündür 12-13 tane ölüm tehdidi var. Seni diyor; ‘Mermi manyağı değil, kurşun manyağı yaparım.’ Onun için bir tedbir alalım dedik, koruma talebinde bulunduk” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun organize suç örgütü lideri tarafından tehdit edilmesinin ardından “Vali militan, kaymakam militan” sözlerini nedeniyle hedef gösterilen eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek de 13 kez ölüm tehdidi aldığını açıkladı.

Sözcü’den Hakan Kaya’ya konuşan Şimşek, “4 gündür 12-13 tane ölüm tehdidi var. Seni diyor; ‘Mermi manyağı değil, kurşun manyağı yaparım. Seni şöyle yaparım, böyle yaparım’ diyor. Onun için bir tedbir alalım dedik, koruma talebinde bulunduk” dedi.

“SİLAH TAŞIMAKTAN UTANIRIM AMA MECBURUZ ŞİMDİ GİDECEĞİZ…”

Şimşek, şöyle devam etti: “Ben milletvekili olduğum zaman 550 kişiydik. 7 kişiydi anımsadığım kadarıyla silaha müracaat etmemiş olanların sayısı. O kişilerden biri de bendim. Ben silah taşımaktan utanırım ama mecburuz şimdi gideceğiz, silah alacağız. Selçuk Özdağ’ın 8 ay önce silah ruhsatı gelmiş, başına bu hadise geldikten iki gün sonra göndermişler. Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sayın Barış Atay, aylarca beklemiş silah ruhsatı gelmesini, Barış’ı da darp ettiler. Biz öldürmek için silah ruhsatına başvurmuyoruz, kendimizi korumak için başvuruyoruz. Ben kimseye kendimi öldürtmem.”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Berhan Şimşek, katıldığı bir TV programında “Vali militan, kaymakam militan” ifadelerini kullanmış ve İçişleri Bakanlığı Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan Kılıçdaroğlu’na tehdit: Seni bakla kazığı ile tanıştırırım