CHP’li Sezgin Tanrıkulu’ndan partisine “Barış Pınarı” tepkisi: CHP kaybetti, Erdoğan kazandı

Yayın tarihi: 24 Ekim 2019 Perşembe 12:37 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2019 Perşembe 5:53 pm

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, dün basına kapalı olarak gerçekleştirilen meclis grubu toplantısında söz aldığı, partisinin Barış Pınarı Harekatı hakkında yaptığı açıklamaları sert bir şekilde eleştirdiği öğrenildi.

Suriye – Irak tezkeresine Cumhuriyet Halk Partisi’nin evet demesinin yanlış olduğunu ifade eden Sezgin Tanrıkulu, sosyal demokrat bir parti olan CHP’nin her zaman barıştan yana olması gerektiğini kaydetti.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; Tanrıkulu’nun; Suriye’ye yapılan harekatta gelinen noktada Türkiye’nin ve CHP’nin kaybettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise kazandığını dile getirdiği öğrenildi. HDP’li belediye başkanlarının görevden alınmasına CHP’nin daha fazla tepki göstermesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu’nun bu konuda komisyon kurma önerisinde bulunduğu belirtildi.

CHP’nin kapalı grup toplantısının ardından Meclis kulisine gelen Tanrıkulu’nu, konuşması dolayısıyla bazı CHP’li milletvekillerinin tebrik ettiği gözlendi.