CHP’li Tanrıkulu: Gezi ve 28 Şubat tutukluları ‘intikam yargılanması’ ile karşı karşıya

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 7:32 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 7:32 pm

CHP’li Sezgin Tanrıkulu Silivri Cezaevi’nde Gezi direnişi ve 28 Şubat davasındaki tutukluları ziyaret etti. Tanrıkulu, 28 Şubat davasındaki emekli generallerin Gezi direnişi davasında olduğu gibi ‘intikam yargılanması’ ile karşı karşıya kaldıklarını bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter hesabından yayımladığı bir video ile Silivri Cezaevi’nde giderek hem Gezi direnişi tutuklularını hem de 28 Şubat davasında tutuklanan emekli generalleri ziyaret ettiğini duyurdu.

“EN DÜŞÜK İFADE İLE KINIYORUM”

Tanrıkulu, Gezi direnişi tutukluları Can Atalay, Hakan Altunay, Tayfun Kahraman ve Osman Kavala’nın selam ve sevgilerinin olduğunu bildirerek, “Dört ay oldu karar çıkalı. Henüz dosya istinafa gitmedi. Tebligatların tamamlanmadığı belirtiliyor. Daha ne kadar beklenecek o da belli değil. Dört aydır tutuklama incelemesi yapılmadı. Dava baştan sona hukuka aykırı şekilde yürütülmüştü. Osman Kavala beş yıldır tutuklu. AİHM kararı uygulanmıyor. Bakanlar komitesine gitti dosyası. 15 Eylül’de bir daha görüşülecek. Ben bu dava dosyasını ve Türkiye’yi AİHM’e Bakanlar Komitesi’ne götüren süreci işleten hakimler, savcıları ve siyasetçileri den düşük ifade ile kınıyorum” dedi.

28 Şubat Davası’nda tutuklu komutanların yakınları AYM önünden seslendi!

Tanrıkulu, Gezi direnişi tutuklularının ardından 28 Şubat Davası’nda yaşları 74 ve 92 arasında değişen emekli generalleri ziyaret ettiğini bildirdi. Tanrıkulu, emekli generallerin Gezi direnişi tutukluları gibi ‘intikam yargılanması’ ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Tanrıkulu, sözlerini şöyle tamamladı:

“AYM DOSYALARINI ÖNCELİKLE İNCELEMELİ”

“Adil bir şekilde yargılanmadılar. İşkence kötü muameleye haiz bir ortamda kalıyorlar yaşları itibarıyla. Hatta yaşam hakkı tehdidi ile karşı karşıyalar. Anayasa Mahkemesi dosyalarını öncelikle incelemesi lazım. Eğer incelenirse adil yargılama ilkeleri bakımından ihlal tespiti yapacağından eminim”