CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Demirtaş’ı ziyaret etti

Yayın tarihi: 12 Ocak 2021 Salı 5:23 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2021 Salı 5:23 pm

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret ederek, “Herkese sevgi ve saygılarını iletti” mesajını paylaştı. Sezgin, Demirtaş hakkında hazırlanan Kobani iddianamesiyle ilgili ise, “Hukuki olmayan belge” ifadesini kullandı.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti. Demirtaş’ın hukukçu dostu olduğunu belirten Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Siyasetçi kimliğimden daha öte kendisi ile uzun yıllara dayanan dostluğum ve meslektaşım olması hesabıyla aynı zamanda buradayım. Kendisi ile yılbaşından sonra yeni yılda ilk defa görüşüyorum. Uzun zamandır izin alamamıştım, bugün kendisi ile görüştüm. Şimdi de sizlerle paylaşıyorum. Öncelikle herkese sevgi ve saygılarını iletti. Yeni yılda herkese sağlık, mutluluk, dayanışma ve cesaret dileklerini iletti. Her zaman olduğu gibi cesaret ve umutla mücadele edeceğini, dayanışma içinde olacağını söyledi.

“DEMİRTAŞ TARAFSIZ YARGI OLMADIĞININ FARKINDA”

“Türkiye’deki yargının durumunu ben de biliyorum kendisi de biliyor. Kendisi aynı zamanda Ankara Hukuk Fakültesi mezunu, çok iyi bir hukukçu. Türkiye’de bu ortamda bir yargı düzeninin olmadığının, tarafsız ve bağımsız bir yargı düzeninin olmadığının çok farkında. O farkındalıkla kendisi ile ilgili kamu gücünü kullanmaya yetkili olan siyasetçilerin hangi sözleri söylediğini ve bunları yargı üzerinde nasıl etki yaptığını çok iyi biliyor geçmişte de biliyordu.

“AİHM KARARINA DİRENÇ ÜZERİNE HAZIRLANAN BİR BELGE VAR”

“Önümüzde süreç var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi’nin gerçekten sadece Türkiye ve Selahattin Demirtaş ile ilgili değil, Avrupa’daki kamu düzeni ile ilgili olarak, insan hakları düzeni ile ilgili olarak vermiş olduğu çok önemli bir karar var. O karara karşı siyaset kurumunun ve yargının gösterdiği direnç var, o direnç üzerine hazırlanan bir hukuki belge olmayan Kobani iddianamesi var. Tümünü içerde birlikte sohbet ettik, değerlendirdik bunlarla ilgili olarak düşüncelerini avukatları vasıtasıyla açıklayacak zaten. Ben buradan Edirne’den kendisinin dostluk mesajını, sağlık mesajını ve dayanışma ve cesaret mesajını bir kez daha iletiyorum.” (ANKA)