CHP’li Seyit Torun: İktidar adaletsizlik ve partizanlıkta şaha kalktı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2022 Cuma 2:03 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2022 Cuma 2:22 pm

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İLBANK’ın 2021 yılı verilerini paylaştı. AKP’nin, CHP’li belediyelere karşı adaletsizlik yapıldığını ifade etti.

Resmi raporlarla İlbank’ın belediyelere desteklerini aktaran Torun, 2 milyar 721 milyon liranın yüzde 94.2’sinin Cumhur ittifakı ve kayyum belediyelere kaynak aktarılırken,  CHP’li belediyelere yalnızca yüzde 4.3’ü ile kaynak sağlandığına dikkat çekti. Ülke nüfusunun yarıdan fazlasını yöneten CHP’li belediyelere İLBANK tarafından kaynak sağlanmadığını ifade eden Torun, açıklamasında “İktidar kamu kaynaklarını dağıtırken, muhalefet belediyelerine karşı pervasız bir ayrımcılık yapıyor.” dedi.

“BELEDİYELER ARASINDA AYRIM YAPMAK, MİLLETİ AYIRMAKTIR, BÖLMEKTİR”

Türkiye’de son yerel seçimlerinden bu yana, millet iradesine açıkça düşmanlık eden bir iktidarla, karşı karşıyayız. Halkın oyuyla seçilen belediye başkanlarımıza iş yaptırmamak, hizmetlerine engel olmak için her türlü haksızlığa bel bağlayan bu zihniyetle mücadele ediyoruz. Belediyeler; vatandaşa en yakın olan, halkın en temel ihtiyaçlarını karşılayan devlet kurumlarıdır. Tam da bu nedenle belediyeler arasında ayrım yapmak; milleti ayırmaktır, milleti bölmektir.

“İLBANK, YEREL YÖNETİMLERİN BANKASIDIR”

Yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti. 3 yıldır görüyoruz ki, bu iktidar; kamu kaynaklarını dağıtırken, muhalefet belediyelerine karşı pervasız bir ayrımcılık yapıyor. Şimdi sizlere, yapılan bu haksızlıkları son veriler üzerinden anlatmak isterim. Bilindiği gibi, Çevre Bakanlığı’na bağlı olan İLBANK; yerel yönetimlere adil ve tarafsız destek vermek amacıyla 1933 yılında, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Yani İLBANK, yerel yönetimlerin bankasıdır.

Ancak üzülerek ifade ediyorum ki Atatürk’ün kurduğu bu güzide kurum, bu iktidarın elinde siyasi partizanlığın aracı haline getirilmiştir ve İLBANK’ın 2021 faaliyet raporu ile birlikte bu tescillemiştir. Sadece bu rapora bakmak bile iktidarın, kendinden olmayan belediyelere, yani kendine oy vermeyen milyonlara nasıl haksızlık yaptığını görmek için yeterlidir.