CHP’li Salıcı: Son 3 yılda 6 bine ulaşan intiharları gizlemek için yapay gündeme sığınıyorlar

Yayın tarihi: 9 Nisan 2021 Cuma 5:56 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2021 Cuma 5:56 pm

CHP’li Salıcı “Son 3 yılda 6 bine ulaşan intiharları gizlemek için yapay gündeme sığınan bir siyaset var. Türkiye’nin gerçek sorunları çarşıya pazara çıktığımız zaman önümüze çıkıyor” dedi.

CHP Örgüt ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında Merkezefendi Kültür Merkezi’nde “Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Muğla ve Uşak Bölge Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıya; CHP Parti Meclisi üyeleri, bölge milletvekilleri, il başkanları, il disiplin kurulu başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları, CHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanı, CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı katılım sağladı. Salıcı, toplantının açılış konuşmasında, 31 Mart Seçimleri’nde önemli bir başarı elde ettiklerini, şu an Türkiye nüfusunun yarısından biraz fazlasının CHP’li belediye başkanlarından hizmet aldığını belirtti. Pandemi sürecinde sosyal mesafe kuralına uyarak CHP’nin önümüzdeki dönemde izleyeceği siyaseti tartışmak için bir araya geldiklerini ifade eden Salıcı, şunları söyledi:

“3 YILDA 6 BİNE ULAŞAN İNTİHARLARI GİZLEMEK İÇİN YAPAY GÜNDEM YARATIYORLAR”

“Türkiye’nin esas gündemi olan ekonomiyi, işi gücü, yoksulluğu, son 3 yılda 6 bine ulaşan intiharları gizlemek için yapay gündeme sığınan bir siyaset var. Türkiye’nin gerçek sorunları çarşıya pazara çıktığımız zaman önümüze çıkıyor. Bizler sahadayız. Pandemi döneminde lebalep kongreler yapmıyoruz. Sınırlı sayıda katılımcıların olduğu toplantılarla CHP’nin önümüzdeki dönemde izleyeceği siyaseti tartışıyoruz. Muhalefetteyken çözmeye çalıştığımız sorunlar var, başarılı olduğumuz konular var.

Çarşıda pazarda gıda fiyatlarından habersiz bir iktidar var. Tarımda kendi kendi yetebilen Türkiye konumunda ithalat furyasına dönen Türkiye’den habersiz bir iktidar var. İcra dairelerindeki 22 milyon icra dosyasından habersiz bir iktidar var. 60 milyona yakın yetişkin nüfusumuz var. Her 3 kişiden 1’i icralık. Bundan haberi olmayan bir iktidar var. Dalgalı kur değil, dalgalı iktidar var. Gece bir karar alıyorlar; akşam yattığımız kur farklı, sabah kalktığımız kur farklı. Böyle bir iktidar Türkiye’si yarattılar.

“İLK SANDIK ÖNÜMÜZE GELDİĞİ’NDE ERDOĞAN’I TORUNUNU SEVMEYE YOLCU EDECEĞİZ”

Bu ülkenin iyiliği için bizim çözüm önerilerimizi uygulamaktan imtina ettiler. Esnaf sıkıntıya düştü, CHP esnaf için politika paketi açıkladı. Türkiye’nin doğru yönetilmesiyle ilgili Sayın Genel Başkan’ımız tarihsel bir metin ortaya koydu. Son kurultayımızda İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni açıkladık ve altına imza attık. CHP iktidara hazır. Tabii ki Millet İttifakı ile beraber yapacağız, tabii ki dostlarımızla beraber yapacağız, tabii ki bu ülkenin bize destek veren, bu sıkıntılardan çıkmak isteyen geniş toplumsal kesimleriyle beraber yapacağız. İlk sandık önümüze geldiğinde Recep Tayyip Erdoğan’ı evine torun sevmeye yolcu edeceğiz.”