CHP’li Purçu, Romanların sorunlarını görüşmek için İmamoğlu’nu ziyaret etti

Yayın tarihi: 8 Ekim 2019 Salı 9:42 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı 9:42 pm

İzmir Milletvekili Özcan Purçu Romanların sorunlarını görüşmek amacıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Roman STK başkanları ve temsilcileri ile birlikte ziyaret etti.

Purçu, beraberindeki Roman STK temsilcileri ile birlikte ziyaret ettiği İmamoğlu’na Romanların umudu olduğunu belirterek “Romanlar hem 31 Mart hem de 23 Haziran’da Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na tam destek verdiler. Sayın Ekrem İmamoğlu da Romanların sosyal, ekonomik ve kültürel sıkıntılarının farkında. İstanbul’un sorunları çok büyük farkındayız ancak Sayın İmamoğlu’nun çözümleri daha da büyük” dedi.

PURÇU: ROMAN ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ SAĞLAMAK BORCUMUZ

Purçu, Ekrem İmamoğlu’na Roman Vatandaşların sorunları ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Görüşmede Roman çocukların eğitime ulaşımının öneminden bahsederek eşit eğitim hakkından yararlanamayan Roman çocukları için özellikle eğitim desteğini önemsediklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra Kreş, eğitim ve kültür merkezlerinin Romanlar için önemini vurgulayan Purçu “Roman çocuklarının geleceğini sağlamak boynumuzun borcu” dedi.

Purçu’nun açıklaması şöyle:

‘500 YILA YAKIN BİR SÜREDİR İSTANBUL’DA YAŞAYAN ROMANLAR VAR’

”Roman kültürü ve Roman halkının yanında olduğunu adaylığının ilk günlerinden itibaren her fırsatta vurgulayan İmamoğlu, ‘İstanbul’un gerçek sahiplerini arıyorsanız gidin Roman vatandaşlara, Romanlar 500 yıla yakın bir süredir İstanbul’da yaşıyor. Ancak hala sosyal haklarını tam olarak elde edemediler. Başkanlığım döneminde İstanbul’da yaşayan Romanların Sosyal Belediyecilikten eşit şartlarda faydalanacaklarını, Roman çocuklarının da okul öncesi eğitim hakkını en kısa zamanda çözeceğimi, İstanbul’da tapu, kentsel dönüşüm ve barınma sorunu olan tüm Roman vatandaşların bu sorunları ile ilgili de özel olarak çalışacağımı belirtmek isterim’ ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu bugün de aynı düşüncelerde olduğunu yapmış olduğumuz görüşmede bizimle paylaşmıştır.

İmamoğlu, görüşmede dezavantajlı gruplara yönelik birçok konu ele alınmış, dezavantajlı grupların sorunlarının öncelikli tespiti ve çözümü ile ilgili en kısa sürede bir sistem kurulacağını ve çalışmaların başlayacağının sözünü vermiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun acil çözümler üreteceğine inanıyoruz.”