CHP’li Öztunç’dan Erdoğan’a ‘Paraları sıfırladın mı’ göndermesi

Yayın tarihi: 30 Kasım 2021 Salı 2:52 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2021 Salı 2:53 pm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlamış, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için Helalleşmek isteyen, helalleşmek istediklerine ‘gayri milli’ diye hitap eder mi? Bu şekilde saygısızlık yapan bizden asla helallik beklemesin” yorumunu yapmıştı. CHP Milletvekili Ali Öztunç, Erdoğan’ın bu sözlerine 17-25 aralık operasyonlarına atıfta bulunarak tepki gösterdi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Erdoğan’ın helalleşme ile ilgili sözlerine yanıt verdi. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Öztunç, “Cumhurbaşkanı Erdoğan helalden, haramdan bahsediyor. Belki de helal ve haramı en son kullanacak, ağzına alacak kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Oğlunu arayıp ‘Paraları sıfırladın mı’ diyen mi helalden, haramdan bahsediyor? ‘Bir alyansımdan başka bir şeyim yok, eğer bir alyanstan başka bir şeyim olursa bilin ki çalmışımdır’ diyen Tayyip Erdoğan, bugün gemilerin, gemiciklerin sahibi. Sen mi haramdan, helalden bahsediyorsun” dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına atıfta bulunan Öztunç, Erdoğan’a, “Evlerindeki ayakkabı kutularında para bulunanları büyükelçi olarak atayan mı haramdan, helalden bahsediyor? En son konuşacak olan kişi sensin. Sen, bu milletin, tüyü bitmemiş yetimin, garip gurabanın, fakir fukaranın hakkını alıp beşli çeteye, yandaşlarına veren adamsın. Haramdan, helalden en son bahsedecek sensin. Milyonlarca insanın kul hakkı sendedir, milyonlarca insanın kul hakkını yedin” sözleriyle tepki gösterdi.

Erdoğan, İsrail ve Mısır’a büyükelçi atayacağını açıkladı