CHP’li Öztunç: Sanki birileri bu metnin üzerinde oynamalar yapmış

Yayın tarihi: 9 Nisan 2021 Cuma 1:35 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2021 Cuma 1:39 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 104 emekli amiralin açıklamasıyla ilgili “Amirallerin Whatsapp grubunda hazırlanan metinde ‘Yüce Türk Milletine’ tabiri yok. Sanki birileri bu metni Whatsapp grubundan almışlar üzerinde birtakım oynamalar yapmışlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP heyeti Kars ziyaretinin ikinci gününde CHP’nin Kars’taki tek Belediyesi olan Susuz’u ziyaret etti. Belediye Başkanı Oğuz Yantemur ile görüştü. 104 emekli amiralin açıklaması ile ilgili konuşan Öztunç, “Amirallerin Whatsapp grubunda hazırlanan metinde ‘Yüce Türk Milletine’ tabiri yok. Ama yayınlanan metinde ‘Yüce Türk Milletine’ tabiri var. Türkiye’de, bu topraklarda herkesin aklına muhtıra gelir darbe gelir. Sanki birileri bu metni Whatsapp grubundan almışlar üzerinde bir takım oynamalar yapmışlar” sözleriyle metnin sızdırılması olayının incelenmesi için çağrı yaptı.

Açıklamayı imzalamayan emekli Amiral Çetin: Belgenin tarihi değiştirilmiş, Yüce Türk Milleti ifadesi eklenmiş

Belediye önünde açıklama yapan Öztunç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztunç’un konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

METİNDE OYNAMALAR YAPMIŞLAR: Amirallerin whatsapp grubunda hazırlanan metinde ‘Yüce Türk Milletine’ tabiri yok. Ama yayınlanan metinde ‘Yüce Türk Milletine’ tabiri var. Türkiye’de, bu topraklarda herkesin aklına muhtıra gelir darbe gelir. Sanki birileri. Bu metni whatsapp grubundan almışlar üzerinde birtakım oynamalar yapmışlar. Bir basın açıklamasını muhtıra metni haline getirip böyle bir açıklama yapmışlar gibi bir hava var.

FETÖ TAKTİĞİDİR: Savcılık; ‘Saray’dan talimat geldi gereğine göre biz inceleriz gereğini yaparız’ dememeli. Aynı zamanda bu metin whatsapp grubundan nasıl sızdı? Kim sızdırdı? En önemlisi bu metin yayınlanmadan önce Ak Partili hangi milletvekillerine gönderildi. İddia o ki bu metin whatsapp grubunda 6 Nisan’da yayınlanmak üzere hazırlanan bir basın açıklaması, ama 4 Nisan’da sızdırılıyor. Hazırlığında olmayan ve açıklananda olan bir sürü ifade var. Ve bazı Ak Partililerin bunu gördüğü yönünde bunlar FETÖ taktiğidir. Savcının mutlaka bu işi incelemesi gerekiyor.

“SAĞLIK BAKANI İSTİFA ETMELİ”

Vaka sayısı 55 binin üzerine çıktı bilim kurulu ne zaman toplanacak? Bilim kurulu olmuş film kurulu. Bilim kurulu sarayın siyasetine girmiş. Sağlık Bakanı’nın bir açıklama yapması gerekiyordu. Bakın Kars’tayız. Sağlık Bakanı istifa edip Kars’a gelsin. Sen bu işi beceremedin bas istifanı çık gel Kars’a Kars’ta Çıldır’a git balık ye, Sarıkamış’a git biraz kar gör. Şapkanı çıkar önüne koy ‘ben nerede hata yaptım’ diye düşün. Ben neden bilim kurulu değil de siyaseti, sarayı dinledim diye düşün bir vicdan muhasebesi yap. Sayın Fahrettin Koca’nın yapması gereken bir an önce istifa etmektir.

“DEMOKRATİK ÜLKELERDE İSTİFA GEREKÇESİDİR”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de Covid-19 ile mücadelede gerekli önlemlerin alınamadığına işaret ederek şunları söyledi:

“Türkiye dünyadaki vakanın en biriydi. Ancak iktidarın yanlış politikaları nedeniyle yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor. Sayın Bakan bir itirafta bulunarak önlemleri alamadıklarını ifade etmiş. Demokratik ülkelerde istifa gerekçesidir bu. Önlemleri gevşettiklerini ifade etmiş. Sayın Bakan önlemi siz gevşettiyseniz ve bu sonuca sebep olduysanız istifa etmeniz lazım. 85 milyonun sağlığı sizden sorulur.”

“GENÇLER İŞSİZLİK NEDENİYLE KARS’TA YAŞAMAK İSTEMİYOR”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise, “Kars’tayız dünden beri 15 milletvekilimizle vatandaşımızı dolaşıyoruz. Kars bir yandan işsizlikle boğuşurken bir yandan da göçle boğuşuyor. Gençler işsizlik nedeniyle Kars’ta yaşamak istemiyor. Kars hayvancılık ve tarımda Türkiye’yi doyuran bir şehirdi. Ancak bugün görüyoruz ki kendisini dahi doyuramaz noktaya gelmiştir. Bu da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin eseridir. Gelsinler eserleriyle övünsünler” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI: KARS’TA TOPLU SÖZLEŞME YAPAN TEK BELEDİYEYİZ

Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur ise faaliyetlerini şöyle anlattı:

“CHP kurtarıcı bir partidir. İnşallah Kars eski günlerine dönecek ve milletvekili çıkaracağız. Tüm esnafımızın numarasını aldık ve Susuz’un dar gelirli ailelerinden esnaflarımıza ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdık. Öğretmenlerle ev okulu tarzında bir site yaptık Cilavuz okul diye. Çocuklar orada eğitim destekleri aldı. Sosyal belediyeyi çok iyi kullandık. Kars’ta toplu iş sözleşmesi yapan tek belediyeyiz. Kadın kooperatifi kurduk. Yöresel ürünlerin satıldığı bir kooperatif.”

Cilavuz, Kars’ın Susuz ilçesinde kurulan köy enstitüsünün adı.