CHP’li Öztrak’tan ‘ziyafet’ tepkisi: Aşılar milletten önce, saray sosyetesine mi yapıldı?

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 6:47 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 6:52 pm

CHP Sözcüsü Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi için Saray’da düzenlediği müzikli ziyafete tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi için verdiği yemeğin görüntülerine tepki gösterdi. Öztrak, “Millet canıyla uğraşırken, bu ülkenin esnafı, çiftçisi, emekçisi, emeklisi, genci ıstırap çekerken bu debdebe, şaşaa, eğlence nedir?” dedi. Öztrak, söz konusu yemeğe katılanların maske takmadığına da dikkat çekerek “O görüntülere bakınca, insan, ‘Acaba aşılar milletten önce, saray sosyetesine mi yapıldı?’ diye düşünmeden de edemiyor” diye konuştu.

CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztrak, salgın dolayısıyla vatandaşın çektiği sıkıntılara değinirken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan yansıyan yemek görüntülerine vurgu yaparak şunları söyledi:

Irak Başbakanı Kazımi’ye verilen ziyafetin yeni görüntüleri

“SARAYLARINDAN MİLLETE DÜRBÜNÜN TERSİYLE BAKIYORLAR”

“Bu ülkede salgın yüzünden, vatandaşlar eşinin, dostunun, akrabasının cenazesine bile gidemiyor. Düğün dernek yapmak yasak. Maskesiz sokağa çıkan cezayı yiyor. Restoranlar, eğlence mekânları kapalı, yüz binlerce çalışan kapının önüne konmuş. Müzisyen bir gencimiz, geçtiğimiz hafta sefaletten cinnet getirip, canına kıymış. Ama millete yasak olan saraya serbest.

Tam da Gaziantep’te, 11 yurttaşımızın hayatına mal olan facia milletimizin yüreğini parçalarken, beylerin saraylarında, vur patlasın çal oynasın konuk ağırlama görüntüleri ortaya çıkıyor. Millet canıyla uğraşırken, bu ülkenin esnafı, çiftçisi, emekçisi, emeklisi, genci ıstırap çekerken bu debdebe, şaşaa, eğlence nedir? Biz kaç zamandır söylüyoruz: ‘Bunlar milletten koptular, saraylarından millete dürbünün tersiyle bakıyorlar, milleti görmüyorlar. Milletle aralarındaki mesafe o kadar uzak ki sesini duymuyorlar.’

Bir de o görüntülere bakınca, insan, ‘Acaba aşılar milletten önce, saray sosyetesine mi yapıldı?’ diye düşünmeden de edemiyor. Sarayın kibirlisinde ve masadakilerin çoğunda maske yoktu. Beyler kuş sütü eksik sofralarda saray yemeklerini gövdeye indirirken, vatandaşlarımız ne yapıyor? Pazar yerinde vatandaşımız, ‘Daha önce 70 TL’ye gittiğim pazardan, şimdi 150 TL’ye çıkamıyorum’ diye feryat ediyor. Esnaf; ‘Millet artık taneyle alıyor, fiyat söylemeye utanıyoruz’ diyor.”

Her yer kapalı, her yer karantina ama Saray’da şarkı-türkü gırla!