CHP’li Özkoç’tan Soylu’ya: Kendine güveniyorsan…

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2021 Perşembe 5:57 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 5:57 pm

Grup Başkanvekili Engin Özkoç, hakkındaki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Aklımızla dalga mı geçiyorsun? Yasalar savcıların seninle ilgili işlem yapmasını yasaklıyor. AKP’nin seninle ilgili soruşturma önergesini indirmesi gerekiyor. Hodri medyan. Kendine güveniyorsan, savcılara sesleneceğine soruşturma önergesinin Genel Kurul’a indirilmesini sağlasana, niye milleti kandırmaya çalışıyorsun” diye seslendi

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, hakkındaki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Aklımızla dalga mı geçiyorsun? Yasalar savcıların seninle ilgili işlem yapmasını yasaklıyor. AKP’nin seninle ilgili soruşturma önergesini indirmesi gerekiyor. Hodri medyan. Kendine güveniyorsan, savcılara sesleneceğine soruşturma önergesinin Genel Kurul’a indirilmesini sağlasana, niye milleti kandırmaya çalışıyorsun” diye seslendi.

Sedat Peker itiraf etti: AKP’li milletvekili rica etti Hürriyet’i ben bastırttım

Balbay’dan çok konuşulacak ‘Sedat Peker’ iddiası: Kaynağı…

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özkoç’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İNSANLARIN FERYADI YÜKSELİYOR: Türkiye’yi saygın diplomatlar temsil etmiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye ucube bir sistemi tesis etti. Milletin bakanlarını millet değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçiyor, yargılanmalarına izin vermiyor, önünü kesti. Kendisinin ilişki kurduğu bir ağ ile Türkiye’yi yönetmeye çalışıyor. Türkiye bu sarmalın içerisine sıkışmış yoksulluk, açlık, sefalet, uyuşturucu sarmalının içinde canı ile mücadele vermeye çalışan insanların feryadı yükseliyor.

SORUYORUM, AT KİM İT KİM?: İçişleri Bakanı hakkında, mafya ile kurduğu ilişkiler hakkında iddialar var. Ruhsar Pekcan ile ilgili bağlantılar var. FETÖ ile bağlantılar var. Bunlar olurken can çekişen Türkiye var. Damat da ‘at izi it izine karıştı’ dedi, ortadan kayboldu. Soruyorum. At kim, it kim?

SOYLU NE İŞ YAPAR: Devlet Bahçeli düne kadar Tayyip Erdoğan ile ilgili ağza alınmayacak bizim dahi söylemediğimiz sözleri söyledi. Bugün destekliyor. Bakanlık mı istedi hayır, makam mı istedi hayır, ne istedi, Çakıcı’nın çıkartılması için af istedi. O da her gün ültimatom yayınlıyor siyaseti tehdit ediyor. ‘Ben de bu çemberin içindeyim’ diyor. FETÖ ile beraber yürüdükleri yollar vardı. Birlikte CHP’ye karşı yürüttükleri organizasyon var. Balyoz vardı. FETÖ savcılarının arkasında duran Recep Tayyip Erdoğan vardı. Soruyorum FETÖ savcıları neredeler? Adil Öksüz nerede? Yok. Siyasi ayak nerede? Yok. Peki, Soylu ne iş yapar? İçişleri Bakanlığı döneminde FETÖ’yü öven sözler söylemedi mi? Mafya ile ilişkiler kurdu mu? Kurdu. Bana komplo kurdular deyip sonra çark etti mi? Sen İçişleri Bakanlığı yaparken uyuşturucu fuhuş aldı başını gidiyor. Terör örgütlerinin unsurları Türkiye’den elini kolunu sallayarak gidiyor. Türkiye’de insanlar katlediliyor, ellerini kollarını sallayarak gidiyorlar. Bu şekilde bir mafya ağzıyla nasıl konuşuyorsun. Çünkü sen ilişki ağına girdiğin mafyanın mensubusun artık. Bütün bu ilişkilerin içerisinde adın geçiyor onlar gibi davranıyorsun. Hakaret ediyorsun, sorunları ve krizleri onlar gibi çözmeye çalışıyorsun.

RUHSAR PEKCAN İLE İLGİLİ ÖNERGEMİZİ TAMAMLADIK: Bugün Ruhsar Pekcan ile ilgili soruşturma önergesi için imzalarımızı tamamladık. Diğer siyasi partilere de söyledik. Destek vereceklere imzaya açıldı. Makamını kötüye kullandığı devlete zarar verdiği için soruşturma açılması gerekiyor. 301 imza gerekiyor. Bu önergenin altına imzalarımızı attık.

BİR KİŞİ KONUŞMUYOR, ERDOĞAN: Milletin seçtiği bakan olsaydı, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmasaydı gensoru önergesi verecektik, Meclis’te görüşecektik. Kendilerinin çıkarttıkları yasa ile bakanlarının yargılanması için önce salt sonra üçte iki gerekiyor. AKP ve MHP imza atması gerekiyor. Biz eminiz AKP ve MHP içinde imza atmak isteyenler var ama bir kişinin iznine tabi, onun izin vereceğini düşünmüyoruz. Soylu ve bütün bakanlarla ilgili ne zaman yolsuzluğa karışırlarsa onlar hakkında da tek tek açacağız. Bütün bu çirkeflikler karşısında susan tek kişi var. Muhalefet liderleri konuşuyor mafya konuşuyor, Bakan Soylu konuşuyor. Bir tek kişi konuşmuyor Recep Tayyip Erdoğan. Pekcan önergesini getirdiğimizde savunmak için çıkan tek AKP’li bir cümle etmedi. Neden, çünkü söyleyecek sözleri yok o yüzden ‘sandık’ diyoruz.”

“SOYLU’NUN MAFYA İLE İLİŞKİSİ VAR MI? VAR”

Özkoç, bir soru üzerine; “Soylu istifa etti mi? Etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabul etmedi. Soylu’nun bir tane yanlışı değil ki kaç tane yanlışı var. Soylu’nun mafya ile ilişkisi var mı? Var. Kanıtlandı. Video yayınlandı. Böyle çıkarsa ‘ben istifa edeceğim’ demedin mi? Niye yapmıyorsun, niye koltuğuna oturuyorsun” dedi.

Özkoç, “Savcılara sesleniyorum, soruşturma yapsınlar.’ Aklımızla dalga mı geçiyorsun. Yasalar savcıların seninle ilgili işlem yapmasını yasaklıyor. AKP’nin seninle ilgili soruşturma önergesini indirmesi gerekiyor. Hodri medyan… Kendine güveniyorsan, savcılara sesleneceğine soruşturma önergesinin Genel Kurul’a indirilmesini sağlasana, niye millet kandırmaya çalışıyorsun” diye konuştu.