CHP’li Özkoç: Tek kelimeyle söylüyorum, Allah belanızı versin

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2020 Cuma 3:46 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2020 Cuma 3:59 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Sakarya’da 7 kişinin öldüğü havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından 3 kişinin yaşamını yitirdiği ikinci facianın göz göre göre geldiğini belirterek, “İnsanı, hayatı, yaşamı düşünmeyen her kimse bakanından patronuna kadar, yoksulun ve mağdurun yok olduğu anda kursağından lokma geçen herkesin Allah belasını versin” dedi.

Sakarya’da CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen Özkoç, “İnsan hayatının bu kadar yok sayılması, insanın değerinin hiç sayılması, gencecik çocuklarımızın kadınlarımızın iş cinayetlerinde katlediliyor olması beni derinden yaralıyor. Uyku uyuyamıyorum, kimseyle sağlıklı bir konuşma yapamıyorum. Dünyanın en güzel kentlerinden Türkiye’nin Sakarya’sında yemyeşil pırıl pırıl havasının olduğu bir yerde insanlar mutlu bir şekilde yaşayacakken benim kardeşlerim iş cinayetlerine kurban gittiler” diye konuştu.

Patlamanın ardından Hendek’te AKP’li başkandan flaş karar

Havai fişek fabrikanın defalarca ihmal nedeniyle patladığının altını çizen Özkoç, “Bu fabrikanı sahibi, sırtını dayadığı devlet büyükleri sayesinde işlediği cinayetlerden sonra tekrar bu fabrikayı açarak işlemiş olduğu cinayetlere alt yapı hazırlamıştır. En son fabrikasını Hendek’te açan bu kişi hiçbir kurala uymamıştır” dedi.

Özkoç, “Dinamit, barut ve kapsül bir arada taşınmazlar; taşımışlar. Özel araç yerine belediye aracı kullanılmış. Ambalajlanması gerekiyordu, yapılmamış. Boşaltılırken araç çalışmamalıydı, çalışıyormuş” diye belirtti.

Pişkinliğin bu kadarı! Enkazı kaldırılmadan patrona ‘moral yemeği’ düzenlediler

Özkoç şunları söyledi:

“Bu farikaların binalarının birbirine 50 metre uzaklıkta olması gerekiyordu. 50 metre uzaklıkta mıydı? Hayır, değildi. Bu binaların arasında 1 metre genişlediğinde, çatının 1 buçuk metre yüksekliğinde beton bir sütunun örülü olması gerekiyordu. Var mıydı? Hayır, yoktu. Bu binaların içerisinde patlayıcı malzemelerin nemlenmesini ve ısınmasını engelleyici sistemlerin olması gerekiyordu. Var mıydı? Yoktu. Burada iş güvenliği yasalarına tamamen uyulması gerekiyordu. Var mıydı? Yoktu. Bu fabrikada sendika olması gerekiyordu. Yoktu.”

Patlamayan fişekleri taşırken patlattılar: 3 şehit, 12 yaralı

“İŞ CİNAYETLERİNİN SEBEBİ”

İçişleri Bakanı açıklama yaptı. ‘Bu fabrikanın denetimleriyle ilgili hiçbir sıkıntı yoktur. Denetimleri 3 ay önce yapılmıştır’ dedi. Sakarya’nın evladı olarak buradan Türkiye’ye sesleniyorum. Bu denetimleri yapan kişiler, eğer İçişleri Bakanlığı’na bağlı çalışanlarsa ve İçişleri Bakanı çıkıp ‘burada tüm denetimler yapıldı, hiçbir sıkıntı yok’ dediyse bu iş cinayetinin sebebi iş sahibi kadar İçişleri Bakanı’dır. Çünkü bu ihmaller zinciri yüzünden 7 canımız gitti. Üstelik de öyle böyle değil paramparça gittiler. Ailelerin unutamayacakları şekilde can verdiler bu kardeşlerimiz.

“DEVLET KORUYOR”

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı cenaze sahiplerini değil yaralıları değil, MÜSİAD’ın şube başkanı olan fabrika sahibini ilk önce aradı. Soruyorum, ne oluyor benim ülkemde? İnsanların hayatlarına kast edenler mi devlet tarafından korunuyor. Bakanlar tarafından korunuyor. Yazık değil mi benim ülkemin insanlarına

“ALLAH BELASINI VERSİN”

Bu fabrika sahibi, elini kolunu sallayarak bakanlarla birlikte kendi fabrikasında yaratılan zarar bölgesini dolaştılar. Bu kişi MÜSİAD başkanı ya, MÜSİAD Genel Başkanı durur mu? Fabrikasını kaybetmiş, ölen canlar önemli değil, yaralılar önemli değil. Bütün MÜSİAD başkanlarını Sakarya’da topluyor ve onlara moral yemeği veriyor. Tek kelimeyle söylüyorum, Allah belanızı versin. İnsanı, hayatı, yaşamı düşünmeyen her kimse bakanından patronuna kadar, yoksulun ve mağdurun yok olduğu anda kursağından lokma geçen herkesin Allah belasını versin.

İHLALLER ZİNCİRİ

Şimdi hepinizin gözünün içine baka baka son patlamada evlatlarımız neden şehit oldu, onu anlatıyorum. ‘Patlayıcı madde nem bakımından şartlandırılır, kapalı veya örtülü özel kaplar ile gereken önlemler alınarak taşınır.’ Böyle mi taşındı? Hayır, belediyeden getirilen kamyonun çıplak kasasına patlayıcı maddeler yüklendi. Günlerce o yolu katederek Taşkısığı’ndaki taş ocağında bunlar imha ediliyor.Korkunç kısma geleceğim arkadaşlar, ‘Dinamitler, barutlar ve kapsüller aynı yerde bir arada taşınmazlar.’ Bir arada taşındı mı taşınmadı mı? Taşındı.” arkadaşlar”