CHP’li Özkoç ‘Tank palet için uyanık kal’ eylemini Tele1’e değerlendi: İhtiyacınız olan para ise biz bu parayı vatan için buluruz!

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 12:47 am - Güncelleme: 21 Ağustos 2019 Çarşamba 12:48 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Evren Özalkuş’un sunduğu Ana Haber Bültenine canlı bağlanarak direniş alanından ‘Tank palet için uyanık kal’ eylemini Tele1’e değerlendirdi.

‘Tank palet vatandır, satılamaz’ diyen Özkoç, “Tank palet önce özelleştirme kararı alındı o günden bugüne özelleştirmenin yasal olmadığını söyledik. Türkiye’nin tek palet üreten fabrikasını neden Katar’a satıyorsunuz? Bunun adı vatana ihanettir. Her şeyi sattık sıra yer altı zenginliklerimize ve askeri fabrikamıza mı geldi? Kaz dağlarındaki altının neden yüzde 96’sını Kanada’ya satıp yüzde 4’ü ile biz yetiniyoruz. Katar ordusuna neden Türk ordusunun subayını onun emrine verip kendi silah fabrikamızı onlara teslim ediyoruz. İhtiyacınız olan 50 milyon dolar ise Türkiyeyi bu kadar küçültmeyin. Katar ordusunun size hediye ettiği uçağın fiyatını açıklayın. O uçağı kullanıp da ülkenin silah fabrikasını satmayı Türkiye’ye açıklayamazsınız. İhtiyacınız olan para ise biz bu parayı vatan için buluruz” dedi.