CHP’li Özkoç: ÖSYM AKP’nin elinde oyuncak oldu

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 11:13 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 6:05 pm

ÖSYM’nin düzenlediği Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) bu yılki soruların çalındığı iddia edildi. CHP’li Engin Özkoç, sınavın iptal edilmesi için de çağrıda bulunarak, “ÖSYM AKP elinde oyuncak oldu” dedi.

Yediiklim Yayınları’nın deneme kitaplarında sorulan onlarca sorunun 2022 KPSS sınavında sorulduğu iddia edildi. ÖSYM iddiaya ilişkin ‘asılsız’ derken TELE1’den Barış Önal’a konuşan yayınevi yetkilisi ‘tesadüf’ dedi.

ÖSYM Başkanı bile görevden alındı ama yandaş medya KPSS skandalına gözlerini kapadı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü görevden alırken Devlet Denetleme Kurulu’na konuya ilişkin inceleme talimatı verdi.

Bir skandal daha! “KPSS soruları internette bin dolara satıldı mı?”

“OYUNCAK OLDU”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Twitter hesabından KPSS sorularının çalındığı iddiasına tepki gösterdi. Engin Özkoç, AKP iktidarında Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından biri olan ÖSYM’nin ‘oyuncak’ olduğunu savundu. Özkoç, denetlemenin tamamlanarak suçluların ortaya çıkarılmasına kadar sınavların iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi. Özkoç, “sorusu hazırlanmış sınavların soruları yeniden hazırlanmalıdır! Emek hırsızı hainler cezalandırılmalıdır!” dedi. Özkoç’un paylaşımı şöyle:

“ÖSYM gibi Türkiye’nin en güvenilir kurumu, AKP elinde oyuncak oldu. Denetleme tamamlanana kadar ve suçlular ortaya çıkarılana kadar ÖSYM sınavları iptal edilmeli, sorusu hazırlanmış sınavların soruları yeniden hazırlanmalıdır! Emek hırsızı hainler cezalandırılmalıdır!”

FETÖ gitti uygulamaları sürüyor! KPSS’de sorular verildi iddiası