CHP’li Özkoç: Bu bütçe Meclis’ten geçerse önümüzdeki yıl daha beter olacak

Yayın tarihi: 23 Ekim 2020 Cuma 4:44 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2020 Cuma 4:44 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 2021 yılı bütçe teklifini eleştirirken, vatandaşa çok büyük miktarlarda ceza kesilecek olmasından ve yüksek vergilerden şikâyet etti. Özkoç, “Bu bütçe, Meclis’ten geçerse önümüzdeki yıl, geçen yıldan beter olacak” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 2021 merkezi yönetim bütçe teklifi ile ilgili olarak TBMM’de yaptığı basın toplantısında 2021 yılı bütçe teklifini eleştirdi, vatandaşa çok büyük miktarlarda ceza kesilecek olmasından ve yüksek vergilerden şikâyet etti. Özkoç, “Bu bütçe, Meclis’ten geçerse önümüzdeki yıl, geçen yıldan beter olacak” düşüncesini savundu.

Özkoç’un açıklamaları şöyle:

“GEÇEN YILDAN BETER OLACAK”

“TBMM’de bütçeyi görüşüyoruz. Türkiye’de yaşayan nefes alıp veren herkese sesleniyorum. Bu bütçe, Meclis’ten geçerse önümüzdeki yıl, geçen yıldan beter olacak. Bunu bilerek söylüyorum. Bunun için kanıt mı istiyorsunuz? 18 yılda Türkiye’nin ekonomisi beter olmuştur. AKP, 2023’ü hedef olarak koymuştur. ‘İşsizlik bitecek’, doğru mu yalan? ‘Türk parası’ değer kazanacak, böyle mi oldu? Hayır.”

“NEFES ALSAN VERGİ ALIYOR”

“Saray devleti, üretenden değil tüketenden vergi alıyor. Sen çalışsan da çalışmasan da hani askıda mahkum olduğun ekmek var ya ekmeği parayla alırsan vergi alıyor. Nefes alsan vergi alıyor. Doğduğun günden kefene kadar vergi alıyor. TRT ile ilgili vergi alıyor. İster izle ister izleme. Kazanandan aldığı vergi yüzde 31 civarı. Bunun adı doğrudan vergi. Dolaylı vergiden yüzde 68 buçuk alıyor.”

“BU BÜTÇE SARAYIN BÜTÇESİ”

“Bu para nereye gidiyor, toplanan para nereye gidiyor? THY’ye yolcu taşıma garantisi verildi, o kadar yolcu yok. O havaalanını yapan yandaşlara para, bu dolaylı vergiden verilecek. Yetmez ise cezalar artırılacak. Ne kadar ceza parasını alacaklarını bütçeye koymuşlar. Vatandaşın her yaptığı eylemden vergi almak zorundalar. O yüzden bu bütçe vatandaşın değil Sarayın bütçesidir. Her vergi yandaşın cebine, makam arabalarına gidecek.”

“DİNLEDİĞİ TEK SES DAMADININ SESİ”

“Çok uzak mesafelerde insanları dinliyor. İnsanların sesleri onun kulağına gelmiyor. Damadının sesini dinliyor. Damat, ‘söyleyeceğiz polis memurlarına daha çok ceza yazacağız’ diyor. Dinlediği tek ses damadının sesi olunca milletten uzaklaşıyorlar. Belediyeleri ellerinden kaçırdılar. CHP İstanbul’da kazandı. İlk önce mağdurun kim olduğunu öğreniyorlar, kimse görmeden gıda götürmeye çalışıyorlar. Derhal engelleniyor. İmamoğlu, askıda ekmek ile yüzü kızararak ekmek alanların yerine evlerinde ‘size destek’ oluyoruz diyor. Tayyip Erdoğan, ‘bu kuyruk yokluk kuyruğu değil, varlık kuyruğudur’ diyor. İnsanlarla dalga geçiyor. Sarayda önlerine çeşit çeşit yemek geliyor. Varlıklarını milletin varlığı olarak görüyorlar.”

“…ERDOĞAN’IN GÜVENDİĞİ YER”

“Trump, ‘Erdoğan halkına baskı yaptıkça daha çok oy alıyor’ diyor. Erdoğan’ın güvendiği yer burası. Bu ülkeden çok Tayyip Erdoğanlar geçti. Bu millet tekrardan güçlü Türkiye’yi inşa edecektir.”