CHP’li Özel’den seçim tarihi açıklaması! “YSK’ye verilmiş bir görev var, Devlet Bey’e ait kısmı oynandı”

Yayın tarihi: 23 Şubat 2023 Perşembe 1:08 am - Güncelleme: 23 Şubat 2023 Perşembe 1:09 am

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın seçimler içini bir senaryo uygulamaya başladığını söyledi. Özel, “Senaryonun son sayfasında YSK’ye verilmiş bir görev var; YSK’deki askerler de o görevi yapıp enkazın altından Tayyip Bey’i. Bu senaryonun Devlet Bey’e ait kısmı oynandı” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel, deprem felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı hakkında “Sahadaki hiç kimse 42 bin ölüm rakamına inanmaz, inanması da doğru değildir” ifadesini kullandı.

Felaket sürecinde yaşanan seçim tartışmalarına ilişkin Özel, iktidarın bir senaryo devreye soktuğunu söyledi. Özel şunları ifade etti:

“Seçimin sonucunu bile bile 14 Mayıs’ta seçime neden gitmek isterler? Bize gelen bilgi ve senaryo şuydu, önce Devlet Bey konuşacak ve diyecek ki, ‘Ne seçimden ne milli iradeden kaçarız.’ Sonra AK Parti’den eski ve mevcut yöneticiler konuşacak. Sonra Tayyip Bey biraz daha ölçümleri aldıktan sonra seçim yapmak istediğini söyleyecek, belki de seçim kararını alacak. Senaryonun son sayfasında YSK’ye verilmiş bir görev var; YSK’deki askerler de o görevi yapıp enkazın altından Tayyip Bey’i, AK Parti iktidarını kurtaracak. Pazartesi günü MYK toplantımızda üzerinde konuştuğumuz bu senaryonun Devlet Bey’e ait kısmı oynandı. Bakalım devam edecekler mi? Ama millet kendisine karşı yazılan bu tip senaryoları hep yırtıp atmıştır. İstanbul seçimlerinin tekrarlanması ve İstanbul’un CHP’ye verilmemesi senaryosuna verdiği cevabı unutmasınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar milletten ve hesap vermekten kurtulamazlar.”

 

Türkiye karanlıkta! TELE1 üç gün karartıldı