CHP’li Özel’den Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a çıkış: ‘Kendi de cüssesi de büyük’

Yayın tarihi: 26 Ocak 2021 Salı 9:47 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2021 Salı 9:47 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Şu ana kadar onlara 1 lira katkı sağlanmış değil. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, büyükleri koruyor. Kendi de cüssesi de büyük, şirketleri de büyük ama ufakları koruyan kimse yok” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, turizm sektöründe 12 bin acentenin olduğunu ve 77 bin kişinin çalıştığını belirterek, “Şu ana kadar onlara 1 liralık katkı sağlanmış değil. Mehmet Nuri Ersoy, büyükleri koruyor. Kendi de cüssesi de büyük, şirketleri de büyük ama ufakları koruyan kimse yok” dedi

Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, turizm acentelerinin yaşadıkları sorunları anlattı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) sektörü ayakta tutuğunu söyleyen Özel, kendilerinden toplantı talep edildiğini ifade etti.

“MEHMET NURİ ERSOY, BÜYÜKLERİ KORUYOR AMA UFAKLARI KORUYAN KİMSE YOK”

Özel, turizm sektörünün ciddi sorunlar yaşadıklarını turizmcilerden dinlediklerinin altını çizerek, “12 bin tane turizm acentası var küçücük küçücük, orada 77 bin kişi çalışıyor, onlar çalışınca 42 sektöre katkı sağlıyorlar ve şu ana kadar onlara 1 liralık katkı sağlanmış değil. Mehmet Nuri Ersoy, büyükleri koruyor. Kendi de cüssesi de büyük, şirketleri de büyük ama ufakları koruyan kimse yok” dedi.

“SINIRLAR KAPANMIŞ, TURİST YOK, UÇAK YOK, UÇUŞ YOK”

Özel, sektörde çalışanların kendilerine söylediklerini şöyle aktardı:

“Diyorlar ki: ‘Bizim aldığımız krediler var, güçlükle aldığımız kredilerin ertelenmesine bir katkı yok. Kısa çalışma ödeneği büyüklere var, otellere var, bizlere yok. Bizim elemanlarımız başka sektöre gitti mi geri gelmiyor, bu konuda elemanlarımıza bir yardım yok. Çekilmiş kredilerin ödenmesinde güçlük var, haciz var, bu konuda bir kolaylık yok. 5902 sayılı Afet Yasası acil durumları ve afet durumunu tanımlıyor. Sınırlar kapanmış, turist yok, uçak yok, uçuş yok, eğer biz bu şartlarda bu acil durum kapsamına alınmayacaksak Acil Durum Koordinasyon Kurulu’na Turizm Bakanı ve TÜRSAB dahil edilmeyecekse ne gün edilecek?’ diye soruyorlar.”

“ARILAR ÖLÜRSE SENEYE ÇİÇEK AÇSA DA BAL YOK”

Turizm alanında önemli bir ismin, kendilerinden sorunlarını Meclis’te dile getirmelerini istediklerini ifade eden Özel, “Duayen turizmci, Bakanın büyüklere sahip çıktığını, küçükleri düşünmediğini görün ve bizi birer arı gibi görün’ dedi. Bu sene çiçekler açmadı bal yok ama eğer arıları koruyamazsanız, onlarının kovanlarının yanına hiç olmazsa birer tas şekerli su koymazsanız, arılar ölürse seneye çiçekler açsa da bal yok” diye konuştu.

Özel, turizm sektörünün sorunlarını hükümetin kulak vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Burada 42 sektöre destek olmanın, 12 bin kişinin işletmesini kurtarmanın, 77 bin çalışana sahip çıkmanın önemini bir kez daha dile getiriyor, sizi kendi gündeminize değil, vatandaşın gündemine davet ediyoruz” çağrısında bulundu.