CHP’li Özel ‘salgın başlayacak’ diyerek uyardı! “Çadır ve seyyar tuvalet acil ihtiyaç”

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 2:41 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 2:41 pm

CHP’li Özgür Özel, Osmaniye’deki enkaz bölgesinde yaptığı açıklamada, “Afet bölgelerinde çok ciddi bir çadır ihtiyacı var. Orası için ne yapabilirim diyenlere söylüyoruz, çadır alabilir, çadır yollayabilirsiniz. Seyyar tuvaletler de bir an öncek kurulmazsa salgın hastalık geliyor.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin yıkıma yol açtığı illerden biri olan Osmaniye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel, afet bölgesinde acil ihtiyaçların başında çadır ve seyyar tuvalet olduğunu belirtti. Seyyar tuvaletlerin bir an önce kurulmaması durumunda, salgın hastalıkların başlayacağına dikkat çeken Özel, “Depremin kıramadıklarını mikroplar kıracak. Bu konu çok önemli.” dedi.

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Sayın Fuat Oktay’ın, bakanların yaptıkları açıklamalarda son bedene ulaşılana kadar oradaki bir yaşam umudunu gözetmesi ve yok saymaması gerekir. Yoksa bu çok büyük bir gönül kırıklığı yaratıyor. Zaten insanlar üzgün, zaten insanlar bezgin.

Samandağ’a giden Özgür Özel: “Burada devlet otoritesi çökmüş durumda”

“ENKAZLARDA İŞARETLEME YAPILMIYOR”

“10 ildeki bütün enkazlara özel bir durum var. Uluslararası arama kurtarma standartlarına göre, gerekli arama kurtarma çalışmaları yapılmalı. O enkazda canlı olmadığına kanaat getirildiyse de bir kutu üzerindeki çapraz işareti, kendinden sonra o enkaza ulaşanlara bırakılmalıdır. Şu anda bu yapılmıyor. Daha önceki depremlerde yapılıyordu. Bu durumda 2 sonuç doğuyor. Birincisi, bir başka arama kurtarma ekibi gelip, burada canlı biri olabilir diyerek, zaman kaybediyor. İkincisi ise, birileri de gelip işaretleme yok diyerek enkaz kaldırma olarak çalışabiliyor. Bu sefer de içerideki olabilecek insanların hayatları tehlikeye atılıyor. AFAD’a bir kez daha hatırlatıyoruz, enkazda canlı kalmadıysa işaretleyin. Enkazda canlı olma ihtimali varsa işareti koymadığınız bunu gösterir. Aksi takdirde bu işi muğlakta bırakmak büyük bir eksikliğe sebebiyet veriyor.”

4 yıllık binaları yıkılan müteahhit basını suçladı: Kurban seçildim!

“SEYYAR TUVALETLER GELMEZSE SALGIN BAŞLAYACAK”

“Afet bölgelerinde çok ciddi bir çadır ihtiyacı var. Orası için ne yapabilirim diyenlere söylüyoruz, çadır alabilir, çadır yollayabilirsiniz. Yine bütün Türkiye’yi tehdit eden bir mesele, Osmaniye’yi de tehdit ediyor o da seyyar tuvalet. Seyyar tuvaletler bir an öncek kurulmazsa salgın hastalık geliyor. Depremin kıramadıklarını mikroplar kıracak. Bu konu çok önemli. Temiz kullanım suyu da çok önemli.”

Naci Görür’den İstanbul depremi açıklaması! “Artık uzatmaları oynuyoruz”

“ÇALIŞMALAR BİTMEDEN BİTTİ DEMEYİN”

“CHP olarak yapıcı katkı vermeye çalışıyoruz. 100’e yakın milletvekilimiz 10 ilin bütün ilçelerindeler. Bir kez daha buradan yetkilileri uyarıyoruz. Koordinasyonsuzluğun üstüne bir de duyarsızlığı eklemeyin. Burası Fuat Oktay’ın önce çalışmalar tamamlandı deyip, sonr da tamamlanma aşamasına geldi dediği Bilge Apartmanı’nın enkazıdır. Altında 100 kişi var. Siz tamamlandı, tamamlanmak üzere derseniz, buradaki insanları mahvediyorsunuz. Bunu yapmayın.”

Enkazdan çıkarıldığı söylenen kedi köpek sosyal medyada gündem oldu