CHP’li Özel: Erdoğan’ın 6 yıl önce Meclis’te çayını içtiği Sırrı Süreyya Önder’i şimdi MHP ile birlikte yargılıyor

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 4:13 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma 4:13 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısında HDP’lilere yönelik yapılan operasyonlara ilişkin, “Erdoğan 6 yıl önce Meclis’te ziyaret edip çayını içtiği Sırrı Süreyya Önder’i MHP ile birlikte yargılıyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda HDP’li siyasetçilere yönelik operasyonların iktidar tarafından ‘gündem değiştirmek’ adına yapıldığını ifade eden Özel, “6-8 Ekim olaylarının üzerinden altı yıl geçti. Hangi yeni delil var bilmek isteriz” diye konuştu.

“Erdoğan 6 yıl önce Meclis’te ziyaret edip çayını içtiği Sırrı Süreyya Önder’i MHP ile birlikte yargılıyor” diyen Özel, “Bugün Ayhan Bilgen’i 6-8 Ekim olaylarında MYK üyesi olduğu için gözaltına alıyorlar. Sebep? Çünkü Kars’ın seçilmiş belediye başkanı ve HDP’nin elinde kalmış son il belediye başkanı” ifadesini kullandı.

HDP’li siyasetçilere ‘delillerin sağlıklı toplanabilmesi’ için 24 saat avukat yasağı

” ‘EKONOMİDEKİ ÇÖKÜŞ KONUŞULMAZ’ DİYE DÜŞÜNÜYORLAR”

Özel, konuşmasına şöyle devam etti:

“Eski görüntüler televizyonlarda dönebilir ve ekonomideki bu çöküş konuşulmayabilir ve yeniden Türkiye başka bir gündemin, AKP ve MHP için, kendileri için elverişli bir gündemin içerisine çekilebilir’ diye düşünüyorlar.  Ayhan Bilgen bir ilin belediye başkanı. Savcı Bey telefon açsa, ‘Ayhan Bey ifadenize ihtiyacımız var’ dese bırakıp gidecek değil herhalde belediyeyi. Kaçıp giderse işinize gelir, yerine valiyi koyarsınız. Ama Ayhan Bilgen’i yaka paça evinden gözaltına alarak götürüyorlar ve o görüntüleri servis ediyorlar.”

Flaş… Son HDP’li belediyeler de kayyuma gidiyor: 82 gözaltı kararı