CHP’li Özel: Akşener’in açıklaması Cumhur İttifakı açısından kaygı verici

Yayın tarihi: 25 Eylül 2021 Cumartesi 4:13 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2021 Cumartesi 4:31 pm

CHP’li Özgür Özel, Meral Akşener’in “Ben Başbakan adayıyım” sözlerine ilişkin “Cumhur İttifakı dışındaki herkes için memnuniyet verici bir açıklamadır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in “Cumhurbaşkanı adayı değilim, ben başbakanlığa adayım” sözlerini CHP’den ilk değerlendirme geldi. Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’a konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Sayın Akşener’in parlamenter sisteme geçildikten sonra orada başbakan olmak gibi bir talebinin olmasından, bir niyetinin ve iddiasının olmasından daha doğal bir şey yok” dedi.

Akşener’in “seçilecek cumhurbaşkanının görevine devam edecek güvenilir birisi olması, yani bütün partiler açısından güven duyulacak bir isim olup devleti temsil eden, tarafsız ve bağımsız cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmesi gerektiğini” söylediğini hatırlatan Özel, “Meral Akşener’in açıklaması Cumhur İttifakı açısından kaygı verici, Cumhur İttifakı dışındaki herkes içinde memnuniyet verici bir açıklamadır.” dedi. Özel, henüz Cumhurbaşkanı adaylığı için ortak bir isim belirlenmediğini, üzerinde ortaklaşılan konunun “nasıl bir cumhurbaşkanı ve nasıl bir geçiş süreci olduğunu” vurguladı.

Meral Akşener: Başbakanlığa adayım

“UZLAŞILAN KONU GEÇİŞ SÜRECİ”

‘Millet İttifakı olarak ülkenin buhrandan çıkması için ortak hareket ettiklerini’ belirten Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz İYİ Parti ile önceki seçimde bir ittifak yaptık. Şu anda da ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili tespitlerimiz ve çıkış önerilerimiz ortaklaşıyor. Bunlardan en önemlisi de önümüzdeki seçimleri hep birlikte kazanıp ortak taahhüdümüz olan güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçiş yapmak. Bu bir önceki sisteme dönmek değil hem 16 Nisan ile hem 12 Eylül 2010 ile hem de 12 Eylül 1982 Anayasası ile yüzleşen, hesaplaşan yeni demokratik sivil bir anayasa yapmak.”

Ortak önerileri olan anayasanın içinde güçlendirilmiş parlamenter sistemin de olduğunu anlatan Özgür Özel, “Bugün biz İYİ Parti ile aynı parti değiliz ama ülkenin bu büyük burhandan çıkışında reçetelerimiz ortak, birlikte hareket ediyoruz” dedi.