CHP’li Mustafa Adıgüzel: Erdoğan ve Koca hakkında ‘ölüme sebebiyet vermekten’ suç duyurusunda bulunuyorum

Yayın tarihi: 10 Eylül 2020 Perşembe 6:06 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2020 Perşembe 6:06 pm

Evren Özalkuş’un sunduğu Habere Doğru’nun bugünkü konuğu, CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel oldu.

Adıgüzel, koronavirüs salgınındaki verilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kapatma yapıp bu salgını kontrol altına almamız lazım. Eğer bu kapatmayı yapmazsak, hala bu işi görmezden gelirsek, hala kendi düzenlerinde çalıp-söylemeye devam ederlerse, özellikle MEB ve üniversitelerde yüz yüze eğitime teşebbüs ederlerse bütün evlere çocuklar üzerinden koronavirüsün yayılması demektir” ifadelerini kullanan Adıgüzel, “Laboratuvardan da veriler aldık. Gelen testlerin yüzde 15’i pozitif. Şimdi Koca 110 bin test yaptık diyor 1600 pozitif çıkıyor. İnsanlar buna gülerler” dedi.

Maske üretiminin de ranta bağlandığını söyleyen Adıgüzel, “Şu anda 18 firma gerçek, bilimsel maske üretiyor. Türkiye’de 300 firma var, 18’inin dışındakiler tıbbi değil. Şu anda insanların ne kadarının doğru maske kullandığı konusundaki endişeyi dile getirmek istiyorum” dedi.

Evlerinde ölen insanlar biliyorum. Covid testi pozitif çıkıp iyi denilerek eve gönderiliyor ve evlerinde ölen insanlar, acile giderken ölen insanlar biliyorum” diyen Adıgüzel, “Boşa suç duyurusunda bulunmuyorum. Sağlık Bakanı Koca ve Erdoğan hakkında ‘ölüme sebebiyet vermekten’ suç duyurusunda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.