CHP’li Murat Emir’den Fahrettin Koca’ya yanıt: İddiamızı doğrulamış oldu

Yayın tarihi: 30 Eylül 2020 Çarşamba 10:11 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2020 Çarşamba 11:24 pm

“Belge denilen, iddia edilen evrakla ilgili üzerinde bir tarih yok” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’den yanıt geldi. Emir, Koca için “İddialarımızı doğrulamış oldu” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün düzenlediği basın toplantısı sırasında Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir’in ‘Koca’nın bin 512 hasta var dediği gün 29 bin 377 vaka vardı’ iddialarına yanıt verdi. Koca, belgelerin kabul edilemeyeceğini belirterek “Hangi tarih aralığında alındığına dair bir not yok. Bizim kullandığımız programda böyle bir arayüz yok” dedi.

Tabloda paylaşılan bütün verilerin doğru olduğunu söyleyen Koca, “Testi pozitif çıkanların her biri vakadır, büyük kısmı belirti göstermiyor. Testi pozitif çıkmış herkesi ifade eden vaka kelimesinin anlamı ile hasta kelimesinin anlamı aynı değildir.” şeklinde konuştu.

MURAT EMİR’DEN CEVAP

CHP’li Emir’den Koca’ya yanıt gecikmedi. Emir, sosyal medya hesabı  üzerinden Koca’nın ‘üzerinde tarih’ yok sözlerine cevap verdi.

Twitter üzerinden Koca’ya yanıt veren Emir, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık Bakanı, 29 bin 377 vaka iddiamıza yanıt veremedi. “Üstüne, belirti göstermeyen vakaların tabloya dahil edilmediğini de belirterek, iddiamızı doğrulamış oldu. ‘Tarih yok’ dediğiniz belgenin de tarihini işaretledik, buradan bakabilirsiniz”

Paylaşımlarında ‘Vaka sayısı kaç?’ diye soran Emir, paylaşımlarında şu ifadelere de yer verdi:

“Bakan Fahrettin Koca belirti göstermeyen pozitif vakaların büyük çoğunluğu oluşturduğunu ve günlük tabloda açıklanmadığını nihayet itiraf etti. İnsanlarımızı aylardır gerçeğin çok küçük bir bölümü ile oyalamanın sorumluluğunu kim üstlenecek? Sağlık Bakanlığı algoritmasına göre belirti göstermeyen temaslı kişilere dahi ancak yüksek risk grubunda ise test yapılıyor. O halde Covid pozitiflerin büyük çoğunluğunu sayısını açıklamaya değer görmediğiniz asemptomatikler nasıl oluşturabilir? Nasıl yakalıyorsunuz bu vakaları?”

CHP’li Murat Emir’den Fahrettin Koca’ya yanıt: İddiamızı doğrulamış oldu

Şoke eden belgeyle Bakan Koca’ya seslendi: Gerçekleri söylemenin vakti geldi