CHP’li Murat Emir’den ‘alkol satışı’ yasağına tepki: 4. Murat bile sizin yaptığınızı yapmazdı

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 6:23 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2020 Çarşamba 2:05 am

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, sokağa çıkma yasağı süresince alkol satışının yasaklanmasına “4. Murat bile sizin yaptığınızı yapmazdı” diyerek tepki gösterdi.

Koronavirüs vakalarının ve can kayıplarının artmasının ardından geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında tekel bayilerinin alkollü içki satışının polis tarafından engellenmesi gündem olmuştu.

Keyfi uygulamaya tepki gösteren tekel bayilerin sahipleri, İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. Tekeller, bakanlık yetkililerine marketlerin içki satışını yapabildiğini ve bu durumun haksız rekabet yarattığını bildirerek yasak günlerinde içki satışı yapabilmelerine izin verilmesini istedi. İçişleri Bakanlığı ise çözümü Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonlarında alkollü içki satışını yasaklamakta buldu.

“KARARIN GEREKÇESİ DE KENDİSİ KADAR VAHİM”

Söz konusu karara yönelik tepkiler sürerken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Murat Emir’den de açıklama geldi. Kararın gerekçesini ve kararı ‘vahim’ olarak nitelendiren Emir, “4. Murat bile sizin yaptığınızı yapmazdı” dedi.

Emir, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Hafta sonu alkol satışına yönelik alınan yasak kararının gerekçesi, kararın kendisi kadar vahim. Geçtiğimiz hafta kapatılan kuruyemişçiler, haksız rekabet olduğunu söylüyor. Bakanlık, kuruyemişçiyi açmak yerine marketleri de kapatıyor. 4. Murat bile sizin yaptığınızı yapmazdı”