CHP’li Murat Emir AKP sıralarına seslendi: Nereye gidiyorsunuz?

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 9:33 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 9:45 pm

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Meclis Genel Kurulu’nda boş gördüğü AKP sıralarına “Beyler nereye gidiyorsunuz, hangi sorunu çözdünüz de gidiyorsunuz? Emeklilere 12 bin 500 lira vermeyi çözüm mü sayıyorsunuz?” diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Meclis Genel Kurulu’nda oturumlara katılmayan AKP milletvekillerine atıfta bulunarak AKP sıralarına seslendi. Emir, asgari ücret ve emekli maaşları üzerinden AKP’li milletvekillerine yüklendi. CHP’li Emir iktidar sıralarına “Beyler nereye gidiyorsunuz, hangi sorunu çözdünüz de gidiyorsunuz? Emeklilere 12 bin 500 lira vermeyi çözüm mü sayıyorsunuz?” diye seslendi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Genel Kurul görüşmelerinde iktidara seslenerek ülkedeki sorunları çözmeden “Nereye gidiyorsunuz?” sorusunu sordu.

“ASGARİ ÜCRETE ZAM MI YAPTINIZ NEREYE GİDİYORSUNUZ?”

CHP grup başkanvekili Murat Emir, AKP’nin emekli aylığına yaptığı sembolik zammı da eleştirdi. Emir; “Beyler nereye gidiyorsunuz, hangi sorunu çözdünüz de gidiyorsunuz? Emeklilere 12 bin 500 lira vermeyi çözüm mü sayıyorsunuz? Açlık sınırı 20 bin lira, nereye gidiyorsunuz, Asgari ücrete zam yaptınız mı? Kendi enflasyonunuz yüzde 70, asgari ücret 17 bin lirada kaldı, bunu çözmeden nereye gidiyorsunuz? Daha geçen gün İzmir’de 2 vatandaşımız yaşamını yitirdi. ‘Gelin nereye kadar gidiyorsa araştıralım’ dedik, bu sorunu çözelim dedik. Bir daha kimse bu şekilde ölmesin dedik. 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmıyor dedik. Bunu bile araştırmadınız. Bunu araştırmadan nereye gidiyorsunuz?” dedi.

“BU NEYİN TATİLİ?”

Emir atanmayan öğretmenler konusuna da değinerek AKP sıralarına çağrı yaparak; “1 milyon atanmayan öğretmen var, bu sorunu çözmediniz, kılınızı kıpırdatmadınız, çözmeden nereye gidiyorsunuz? Bu neyin tatilidir ve gerçekten bu Meclisin halkın gündemi ile uğraşmasının zamanı gelmiştir, bundan sonra da mücadelenin verilmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Darp iddiasıyla tutuklanmıştı! CHP’li belediye başkanı serbest bırakıldı

Kaynak: ANKA