CHP’li Murat Bakan’dan 17-25 saati yorumu: Altında iktidara yönelik bir mesaj var

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 10:38 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2024 Perşembe 10:38 pm

CHP’li Murat Bakan, Ali Koç’un MHP Lideri Bahçeli’yi ziyaretinde ortaya çıkan 17-25 saatini yorumladı. Bakan, “Altında mutlaka bir iktidara yönelik bir mesaj olduğunu düşünüyorum” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretinde çekilmiş fotoğraflarda Bahçeli’nin 17-25 Aralık saatinin hala odada durduğu görüldü. Bahçeli saatin ortaya çıkmasının ardından, “17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir. 15 Temmuz işgal teşebbüsünün çatısı 17-25 Aralık süreciyle örülmüştür” ifadelerini kullandı.

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, TELE1’de Bahçeli’nin 17-25 Aralık saatinin yeniden ortaya çıkmasını değerlendirdi.

MHP mesajı videoda da verdi! 17’de başlayıp 25’te bitiyor

Bahçeli’nin açıklamasının inandırıcı olmadığını belirten Bakan, “İlk yaptığı iş de değil yani Devlet Bahçeli’nin. Az önce siz de söylediniz işte Allah bana yeter yüzüğü, dosya, Ferdi Tayfur, yürüyüşler falan bir sürü daha önce böyle bir sayılarla şey vardı Devlet Bahçeli’nin sayılar üzerinden bir mesaj verme durumları vardı. İktidara bir mesaj veriyor olabilir yani. Sonra o mesajın gereğinden sert olduğunu düşünüp yeni bir açıklama yapıyor olabilir. Her şey olabilir yani.”

Bakan, şunları söyledi:

“Düzenli bir semboller ve alegoriler üzerinden böyle bir mesaj verme durumu var Devlet Bahçeli’nin. Ben özellikle Sinan Ateş cinayeti yargılaması sırasında, Ayhan Bora Kaplan dosyası görülürken tüm bu süreçlerde özellikle Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter ikilisi için söylüyorum. Bunlar Devlet Bahçeli’ye çok yakın ve kamu bürokrasisinde de MHP adına ilgilenen kişiler bunlar. Hep o kritik süreçlerde bir
takım mesajlar verildi, birtakım fotoğraflar, birtakım resimler birtakım semboller kullanıldı. Dolayısıyla altında mutlaka bir iktidara yönelik bir mesaj olduğunu düşünüyorum.

Altında mutlaka bir sebep var boş yere olmaz böyle şeyler. Şevket Bülend Yahnici’nin söylediği de çok daha yakın doğrudur. Kendini konuşturmak da istiyor olabilir Sayın Bahçeli ama ben mutlaka bir mesaj içerdiğini düşünüyorum.”

‘Hesabını soracağım’ diyen Bahçeli bu kez 17-25’e darbe dedi

Bahçeli’nin 17-25 Aralık saati olduğu gibi duruyor

 

Kaynak: HABER MERKEZİ