CHP’li Murat Bakan: Şırnak’ta koruculara Cumhur İttifakı’na oy vereceksiniz talimatı verildi

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 12:42 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 7:27 am

CHP’li Murat Bakan, 14 Mayıs seçimlerinde Şırnak Valisi Bilgin’in kentteki koruculara “Cumhur İttifakı’na oy vereceksiniz” talimatında bulunduğunu ileri sürdü.

14 Mayıs seçimlerinde şaibe iddiaları gündemdeyken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’dan ‘oy verme talimatı’ iddiası geldi. Bakan, Şırnak Silopi’de bir korucu başının kendisine ulaşarak valinin ‘Cumhur ittifakı’na oy vereceksiniz’ talimatını aktardığını söyledi. Bakan, Twitter hesabından şunları dile getirdi:

“SUÇ İŞLEMEYİN”

“Silopiden bir korucu başı ulaştı.

“Sayın vekilim, seçimden on gün önce Silopi Grand Otel’de Şırnak Valisi Osman Bilgin güvenlik korucularına hitaben ‘CHP ve Millet İttifakı’na oy vermeyeceksiniz, ailelerinizle birlikte Cumhur İttifakı’na oy vereceksiniz bunu da kanıtlayacaksınız.” dedi.

Şöyle anlattı:

“Korucu ve ailelerinin seçimde oy kullanacakları sandık bilgilerini sorumlu jandarma karakolları liste yapıyor. Vali, ‘Aksi hareket edeni koruculuktan atarım’ şeklinde bizlere açık tehditte bulunuyor. Üzerimizde çok baskı var, eskiden PKK tehdit ederdi şimdi devlet görevlileri tehdit ediyor.

Özgür irademizle oy kullanmamızı istemiyorlar.

Bizim bulunduğumuz bölgede aile bazında düşündüğümüzde bir evde en az 5 seçmen ve üstü vardır. Bu da 250/300 bin oya doğrudan etkili olmak anlamına geliyor. Ayrıca bizler korucular olarak köylerde silahlı olarak görev yaptığımızdan köylü bizi devletin unsuru olarak görür. Sadece kendi ailemizin değil, köyümüzün, mahallemizin, aşiretimizin kararlarına etki ederiz.

AKP bu koşullarda buralarda oy aldı, biz gönlümüzdeki adaya oy veremedik.”

Valileri, Jandarma Komutanlarını, Emniyet Müdürlerini buradan bir kez daha uyarıyorum; hepiniz kamu görevi yapıyorsunuz, sizlerin bağlılığı Devlete, Anayasa’ya, kanunlaradır bir siyasi partiye değil!

Suç işlemeyin!”

 

CHP’li Bakan: Birçok ilde Jandarma ve Emniyet sandık sonuçlarını toplamaya çalışıyor