CHP’li Milletvekili Yavuzyılmaz Zonguldak sahil yolunda: Vatandaşın vergilerine yazık ediliyor!

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 10:38 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 10:43 pm

Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış nedeniyle üçüncü kez kullanılamaz hale gelen Zonguldak sahil yolu davasına CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da kamuoyu adına katıldı. Yavuzyılmaz “Suçu Karadeniz dalgalarına atacaklar ancak asıl suçlu müteahhitlerle kader ortaklığı yapan AKP’li yetkililerdir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 22 Ocak’ta açılışı yapılacak olan yol, dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar tarafından üçüncü defa yutuldu. Yer yer asfaltı söken dalgalar, karayolunu da taş ve su altında bırakarak kullanılamaz hale getirdi.

“VATANDAŞIN ÖDEDİĞİ VERGİLERE YAZIK EDİLİYOR”

Yapımından önce de tartışmalara konu olan yolun Karadeniz’imn hırçın dalgalarına dayanamayacağı söylenilmişti nitekim öyle de oldu. Konuyla ilgili Sayıştay’daki dava sürecine katılan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz şunları söyledi:

“Denizin yalnızca birkaç metre yanına sahil yolu yapılıyor ama yolu koruyacak hiçbir tedbir alınmamış durumda. Bir sahil yolu inşaatı var ancak görüldüğü üzere yolun kotu denizle sıfır seviyesinde. Bu şekilde yapılan yol dalgaları kıracak tedbirlerin alınmaması nedeniyle büyük bir kamu kaynağı zararı bu yolda üçüncü kez yaşanıyor, vatandaşın vergilerine yazık ediliyor.”

“ASIL SUÇLU MÜTEAHHİTLERLE MENFAAT ORTAKLIĞI YAPAN AKP’LİLERDİR”

“Suçluyu karadenizin dalgaları olarak ilan edecekler fakat asıl suçlu yanlış projeyi yapanlardır ve devasa kamu kaynağını yok eden cebine indiren yandaş müteahhit ve onlarla birlikte kader ve menfaat ortaklığı yapan AKP’li yetkililerdir.

Buradaki hata ve yolsuzluklar Sayıştay yargısına taşındı fakat yine hatalı şekilde yapılmaya çalışılıyor. Yapılan soruşturmada kovuşturmaya yer yoktur kararı alınıyor. 

İnşaat başladığı günden bugüne kadar büyük yolsuzluklar yapıldı. Sayıştay’ın yaptığı inşaatın incelemesinde de uygun dolgunun ve malzemenin kullanılmadığı tespit edildi. Sonuç; yol üçüncü kez yapılıyor, üçüncü kez yanlış ve yanlış projelendirme, devasa yolsuzlukla birlikte yine yol dalgalara teslim ediliyor.

Yol ile ilgili çalışma yapılıyor ama kısa bir süre sonra tekrar dalgaların gelip dördüncü kez bu yolu yutacağı da görülüyor.”

Erdoğan’ın açılışını yapmaya hazırlandığı yolu dalgalar yuttu!