CHP’li Menderes Belediye Başkanı Kayalar serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 1:07 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 1:07 pm

İzmir’de Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kayalar, bazı belediye ihalelerine yönelik yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınmıştı.

İzmir’de Menderes Belediyesi’ne yönelik operasyonda 32 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Başkan Mustafa Kayalar’ın da olduğu 31 kişi dün gece saatlerinde adliyeye sevk edildi. Kayalar’ın aralarında bulunduğu 5 kişi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 22 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında gözaltında kimse kalmadı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar emniyete çağırıldı

‘BİZİM ALNIMIZ AÇIK’

Bugün adliye çıkışında açıklama yapan Başkan Kayalar “Biz bir kamu kurumunun başkanıyız. Bizim hakkımızda ihbarlar şikayetler olabilir. Ancak bizim alnımız açık. Veremeyeceğimiz hesabımız yok. Düzgün bir adaletle her türlü hesabı vermeye hazırız. Çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Her zaman yanlarındayım. Dürüst ve adilliğine inanıyorum. Onlar da tıpkı benim gibi tertemizler” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, çok sayıda partili ve belediye çalışanı da adliye önüne gelip Kayalar’a destek verdi.

Menderes Belediyesi’ne AKP döneminden kalma ihaleye fesat operasyonu

SEYİT TORUN’DAN DESTEK

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Kayalar’ın serbest kalması haberini sosyal medya hesabından “Menderes Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar, serbest kaldı! Günlerdir algı yaratmak için yürütülen bu soruşturma da diğerleri gibi çökmeye mahkumdur! Seçilmiş belediye başkanlarımıza yönelik masa başı operasyonlarını bu milletin vicdanı kaldırmaz” notuyla duyurdu.