CHP’li Mahmut Tanal: Asıl hedef bendim, bugün hayatta olmayabilirdim

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 4:04 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 5:54 pm

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, DHKPC’li olduğu iddia edilen iki şahsın adını vererek TBMM’ye girmeye çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Tanal,  “Kapıma gelen ziyaretçinin alnında terör örgütü mensubu yazmıyor. Burada GBT ile sorgulamayı yapması gereken Meclis girişindeki yetkili olan polisin elindedir. Polislerin GBT sonucunda şahısların bağlantılarını tespit edip beni uyarmaları gerekirken bunu yapmamışlardır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyerek dün TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelerek Meclis çalışanını rehin almak isteyen iki kişiye güvenlik görevlileri müdahale etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘DHKP-C’li oldukları’ ileri sürülen kişilerim üzerinden bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuyla ilgili bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

“Söz konusu şahısları kesinlikle ama kesinlikle tanımıyorum. Hayatımda hiç karşılaşmadım” diyen Tanal’ın açıklamaları şöyle:

Tanınan bir milletvekiliyim ben. En fazla kartvizit bastıran, en fazla ziyaretçisi olan biriyim. Halkın içerisinde, halkın tüm sorunlarıyla ilgilenen bir milletvekili olarak bugüne kadar vatandaş bana hangi sorunu aktardıysa bu sorunların çözüm yeri olan TBMM’ye taşıdım, taşıyorum, taşımaya da devam edeceğim.

‘VATANDAŞIN GBT’SİNİ SORGULAMA YETKİM YOK’

Bana gelen kişinin kimliğini, kimlerle bağlantısı olduğunu, hangi terör örgütü ile bağlantısı olduğunu benim vatandaşın GBT’sini sorgulama yetkim yoktur. Sadece Mahmut Tanal’ın değil 600 milletvekilinin hak ve yetkisi yoktur. GBT sorgulama yetkisi güvenlik birimlerine verilmiştir.
Kapıma gelen ziyaretçinin alnında terör örgütü mensubu yazmıyor. Burada GBT ile sorgulamayı yapması gereken Meclis girişindeki yetkili olan polisin elindedir. Polislerin GBT sonucunda şahısların bağlantılarını tespit edip beni uyarmaları gerekirken bunu yapmamışlardır.

Burada asıl hedef Mahmut Tanal’dı. Hedef seçildiğimi düşünüyorum. Fırsat bulamadılar. Makam odamın içerisi çok kalabalık olmasaydı bugün hayatta olmayabilirdim.
Şahıs benden uzak noktadaki koltuktaydı. Bana yakın koltuklarda avukat arkadaşlar vardı. Şahsın hareketleri tuhafıma gitti. Odama diğer ziyaretçileri, danışmanlarımı almamış olsaydım ve kapıyı kapatmış olsaydım iş bitmişti bence.
İkinci şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz vakası yaşanabilirdi. Erkek şahıs, yanında getirdiği kesici ve delici aletle beni rehin alabilir, saldırabilirdi.