CHP’li Kılıç’tan Erdoğan’ın ‘vitrin mankeni’ sözlerine tepki

Yayın tarihi: 1 Ocak 2021 Cuma 5:08 pm - Güncelleme: 1 Ocak 2021 Cuma 5:16 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan kıldığı cuma namazı sonrasında, Kılıçdaroğlu’nun yanındaki başörtülü kadınlara “vitrin mankeni” sözlerine CHP Parti Meclis Üyesi Sevgi Kılıç’tan yanıt geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamada, “Bay Kemal yanına iki tane başörtüsü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, senin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Burada hakim, savcı, polis, her kurumunda bunları görecekler. Başörtülü olan polis, savcı olamaz… Böyle bir şey var mı? Hangi kuruma hangi şartlarla gelinir bu bellidir. Bunlar çok şeyler görecekler daha. Oy almak için başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adete vitrin mankeni gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, buralara kadar gelindi, sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor” ifadelerini kullanması sosyal medyada tepki çekmişti.

CHP Parti Meclis Üyesi Sevgi Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Kılıç, “Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarından gelen bir Parti Meclisi Üyesi olarak bir kez daha söylüyorum; İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak. Sözümüz söz!” dedi.

Erdoğan: Almanya ile ortak aşı üretimi söz konusu

İşte Sevgi Kılıç’ın paylaşımı;

AKP’Lİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI