CHP’li Kaya: Fetullah Gülen’i taklit ederek Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetemezsiniz

Yayın tarihi: 5 Şubat 2021 Cuma 1:29 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2021 Cuma 1:30 pm

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi, CHP’li Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı kararı ile Maarif Vakfı’na 1 milyar 231 milyon 98 bin TL pay verilmesine tepki gösterdi. “Fetullah Gülen’i taklit ederek Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetemezsiniz” diyen Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini uzaktan eğitime erişemeyen çocuklarımızın bilgisayar, televizyon ve internet erişimi için kullanın” dedi.

TBMM Milli Eğitim komisyonu üyesi, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararı ile Maarif Vakfı’na 1milyar 231 milyon 98 bin TL pay verilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MEB bütçesinden büyük kaynak Maarif Vakfı’na aktarıldı

Yıldırım Kaya, “Fetullah Gülen’i taklit ederek Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetemezsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini uzaktan eğitime erişemeyen çocuklarımızın bilgisayar, televizyon ve internet erişimi için kullanın” dedi.

Kaya’nın açıklaması şöyle:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetersiz bütçesi ile ne uzaktan eğitim yapılabiliyor ne derslik ihtiyacı karşılanabiliyor ne de öğretmen ataması yapılıyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığımızın yetersiz bütçesinden, Cumhurbaşkanı kararı ile Maarif Vakfı’na 1 milyar 231 milyon 98 bin TL pay veriliyor. Fetullah Gülen’i taklit ederek Milli Eğitim Bakanlığını yönetemezsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini uzaktan eğitime erişemeyen çocuklarımızın bilgisayar, televizyon ve internet erişimi için kullanın; öğretmen açığını kapatmak için ivedilikle 60 bin öğretmen ataması için kullanın, derslik ihtiyacını karşılamak için kullanın. Yönetemiyorsunuz, erken seçim kararı alıp milletin yakasından düşün artık!”