CHP’li Kaya: 18 Eylül’de yapılacak olan KPSS şaibelidir

Yayın tarihi: 5 Eylül 2022 Pazartesi 6:05 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi 6:05 pm

CHP’li Kaya, sorularının çalındığı iddiası üzerine iptal edilen KPSS‘ye ilişkin Devlet Denetleme Kurulu raporunun açıklanmamasına tepki gösterdi. Kaya, “Bu sınavın sonuçları ve nedenlerinin kimler olduğu ortaya çıkmadan, 18 Eylül’de yapılacak olan KPSS şaibelidir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, sorularının çalındığı iddiası üzerine iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) ilişkin Devlet Denetleme Kurulu raporunun ne zaman açıklanacağını sordu. Kaya, “Bu sınavın sonuçları ve nedenlerinin kimler olduğu ortaya çıkmadan, 18 Eylül’de yapılacak olan KPSS şaibelidir” dedi.

KPSS’den sonra polislik sınavı için de kopya soru skandalı! 18 soru aynı çıkmış

“18 EYLÜL’DE YAPILACAK OLAN KPSS ŞAİBELİDİR”

18 Eylül’de yeniden yapılacak olan sınavın da şaibeli olduğunu savunan Kaya, “Kamuoyu aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrı yapıyorum. Bu sınavın sorumluları kimlerdir? Hırsız kimdir? Sorunun çalındığını siz de tespit ettiniz. Devlet Denetleme Kurulu raporlarınızı kamuoyuyla ne zaman paylaşacaksınız? Topluma bunu unutturamayacaksınız. Biz, bu işin takipçisi olacağız. Bu sınavın sonuçları ve nedenlerinin kimler olduğu ortaya çıkmadan, 18 Eylül’de yapılacak olan KPSS şaibelidir. Bir an önce, kimler bunun sorumlusu, açığa çıkartın.” ifadelerini kullandı.

Saray’dan yandaş basına KPSS skandalını ‘haberleştirmeyin’ talimatı iddiası

“TWEET ATANI GÖZALTINA ALIYORSUNUZ, SORULARI ÇALANLARLA İLGİLİ TUTUKLAMA YOK”

Kaya, sınavla ilgili herhangi bir hukuki yaptırımın olmadığına dikkat çekerek, “KPSS’de ÖSYM’de yaşanan bu yolsuzluklarla ilgili ÖSYM Başkanı’nı görevdev almanın dışında tek bir kişi gözaltında mı, tutuklandı mı? Bir insan bir tweet atıyor anında gözaltına alıyorsunuz ama bir milyon 600 bin gencin kaderi çalındı, Türkiye’nin devlet kurumuna olan güveni sarsıldı ortada tek bir tutuklama yok.” sözleriyle iktidara tepki gösterdi.