CHP’li Karadeniz: Ayancık Devlet Hastanesi sular altında kaldı

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe 1:34 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2021 Perşembe 1:34 pm

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, sel felaketinin vurduğu Sinop’ta son durumları bildirdi. Selin hasarının büyük olmasının sebeplerini açıklayan Karadeniz, “Ayancık Devlet Hastanesi sular altında, ilaç bulamıyoruz” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nde Kastamonu, Sinop, Bartın ve Samsun’da meydana gelen sel felaketinin hasarı ağır oldu. 6 kişinin hayatını kaybettiği felakette birçok ev ve iş yeri yıkıldı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TELE1’e olay yerinden son durumları aktardı. Baltacı, Kastamonu’da ihtiyaç listesinin oldukça kabarık olduğunu vurguladı. Yardımların kendilerine sosyal medya, belediye ve kaymakamlık aracılığıyla ulaşılabileceğini söyledi. “Türkiye’yi Kastamonu ile dayanışmaya çağırıyorum” dedi.

CHP’li Karadeniz ise Sinop’taki durumun oldukça kötü olduğunu aktardı. Ayancık’ın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Karadeniz, “Köprüler yıkıldı, köy yolları kapalı. Ayancık Devlet Hastanesi sular altında” dedi.

Selin yıkımının bu denli olmasının rant sebebiyle olduğunun altını çizen Karadeniz, evleri yıkılan yurttaşlar için belediyenin destek olduğunu söyledi. Karadeniz, su ve yiyecekle ilgili sıkıntılar olduğunu ifade etti. “Rant uğruna yapılan tomruklar köprüleri yıktı. HES yaptılar, mahkeme kararıyla kapandı. O HES bu dönemde çalışsaydı Ayancık tamamen sular altında kalırdı.” dedi.

Selin vurduğu Karadeniz’de acı bilanço: 6 can kaybı, 1 kayıp