CHP’li Karabat: Kendinize yakın olan 287 yurdu neden boşaltmadınız?

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 3:58 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 3:58 pm

CHP’li Özgür Karabat, AKP’nin ani şekilde KYK yurtlarına depremzedeleri yerleştirme kararı almasını ancak kendisine yakın vakıfların yurtlarını bu karara dahil etmemesini eleştirdi. Karabat, “TÜGVA’nın 26, TÜRGEV’in 21, İlim Yayma Cemiyeti’nin 178 ve Ensar Vakfı’nın 62 yurdunu da depremzedelere açın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, iktidarın Kredi Yurtlar Kurumu’nun öğrenci yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesi kararı hakkında Twitter’dan paylaşımda bulundu.

Karabat, Twitter’da “AKP, KYK’nın 800 yurdunu boşaltıp yüz binlerce öğrenciyi mağdur etti. Ancak kendi yönetimindeki 287 yurda dokunmadı. Buradan çağrı yapalım. TÜGVA’nın 26, TÜRGEV’in 21, İlim Yayma Cemiyeti’nin 178 ve Ensar Vakfı’nın 62 yurdunu da depremzedelere açın” ifadelerini kulalndı.

10 ili yıkan deprem felaketinde 11’inci gün! 36 bin 187 can kaybı

“KENDİNİZE YAKIN OLAN 287 YURDU NEDEN BOŞALTMADINIZ?”

Karabat konuya dair bir de video çekti. Çektiği videoda CHP’li vekil şunları söyledi:

“Hükümet alelacele bir akrarla deprem sonrası KYK’ya ait 800 yurdu boşaltma kararı aldı. Ve bu 800 yurdu boşaltırken hiç hesaplamadı; ‘ Acaba Adıyaman’da, maraş’ta, Hatay’da ailesi olup evi yıkılıp da bu yurtlarda kalan öğrenciler var mı’ diye. Ve onları hızlı bir şekilde yurt dışına attılar. Hiçbir koordinasyon olmadan bu yurtları boşaltma kararı aldılar.

Madem KYK yurtlarını boşalttınız, kendinize yakın olan 287 yurdu neden boşaltmadınız?

TÜGVA’nın 26, TÜRGEV’in 21, İlim Yayma Cemiyeti’nin 178 yurdu, Ensar Vakfı’nın 262 yurdunu neden boşaltmadınız da sadece KYK yurtlarını boşalttınız?

Yurtları Boşaltmak bir çözüm değildir. Esas çözüm şudur, İstanbul’da sadece 750 bin konutun boş olduğu tespiti var. Bu konutların hangileri olduğunu araştırdınız mı? Kira ödeme yöntemiyle insanları bu evlere yerleştirmek, deprem psikolojisinden kurtarmak için daha doğru değil miydi?

Hükümetler panik kararlar almazlar, hükümetler stratejik kararlar alırlar”