CHP’li Kadıgil: Bu tamamen yok hükmünde ve hukuka aykırı bir işlemdir

Yayın tarihi: 20 Mart 2021 Cumartesi 6:41 pm - Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi 10:25 pm

Betül Begümhan Aydoğan ile Ana Haber’e katılan CHP Milletvekili Sera Kadıgil, Kadıköy’deki kadınların eyleminde TELE1’e konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden tek taraflı çekildi. Bunun üzerine kadınlar, kamuoyu ve siyasiler karara sert tepki gösterdi. Kararı protesto etmek için kadınlar yurdun dört bir yanında eylem yapıyor. “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula” diyerek ses yükselten kadınlar eylemlerine devam ederken, CHP’li Milletvekili Sera Kadıgil de eylemdeydi. TELE1’e konuşan Kadıgil, Resmi Gazete’de yayımlanan kararı görene kadar inanmadığını ifade etti.

Kadıgil şunları söyledi:

“Kararı görene kadar, bu kadar büyük bir saçmalık yapılabileceğine inanmadım. Türkiye Cumhuriyeti adına utançla uyandım. Elbette kadın yanım ağır basıyor ama çeşitli kimliklerimiz var. Bir avukat olarak ben diplomayı duvardan çıkarıp yere vurmak istedim. Bir milletvekili olarak TBMM’nin yüzde yüzünün onayıyla, oy birliği ile geçmiş bir sözleşmenin yüzde elli iki oy almış bir şahsın rejimince bir tek imza ile bir gece yarısı kaldırılmış olması, gerçekten o milletvekili yeminlerimizin de çöp olması anlamına geliyor. Elbette bunun kadın yönü de var.  Bir günde üç kadının öldürüldüğü bir ülkede böyle bir şeyin yapılabileceğinin düşünülmesi hukuka aykırı bir işlem. Yarın da canı çekecek ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çıktığımızı mı öğrenceğiz? Burası muz cumhuriyeti değil. Bu tamamen yok hükmünde ve hukuka aykırı bir işlemdir. “Kadın düşmanları gidecek, kadınlar kalacak” diye bağırıyor buradaki arkadaşlar, ben de altına imzamı atıyorum.”