CHP’li İlgezdi: Bakan Kasapoğlu’na göre bütün devlet yurtları Paramount Otelmiş de biz bilmiyormuşuz

Yayın tarihi: 23 Eylül 2021 Perşembe 3:35 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe 3:35 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Barınamıyoruz” eylemi yapan öğrencileri ziyaret ederek; “Üniversite öğrencileri, ders çalışmak yerine ev arıyor. Bakan Kasapoğlu’na göre bütün devlet yurtları Paramount Otelmiş de biz bilmiyormuşuz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda “Barınamıyoruz” eylemi yapan üniversite öğrencilerini ziyaret etti. İlgezdi, yaptığı yazılı açıklama ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun öğrenci yurtları ile ilgili açıklamalarına şöyle yanıt verdi:

İçişleri, ‘Barınamayan’ öğrencileri hedef aldı!

“KOLLUK KUVVETLERİ AİLELERİ ARAYARAK ‘ÇOCUKLARINIZI EVE ÇAĞIRIN’ DİYOR”

“Üniversite öğrencileri, ders çalışmak yerine ev arıyor. Bakan Kasapoğlu’na göre bütün devlet yurtları Paramount otelmiş de biz bilmiyormuşuz. Ancak Sayıştay raporları Kasapoğlu’nun bu iddiasını yalanlıyor. Öte taraftan kolluk kuvvetleri, ‘Barınamıyoruz’ diyerek anayasal hakkını kullanan öğrencilerin ailelerine ulaşarak, ‘Çocuklarınızı eve çağırın’ diyor. İktidar öğrencilerin yurt taleplerine karşı yine kör, sağır, dilsiz.

“İKTİDAR GENÇLİĞİ ANLAMAK YERİNE BİAT KÜLTÜRÜ İNŞA ETME ÇABASINDA”

Bugün karşı karşıya olduğumuz tablo, bilinçli bir politikanın sonucudur. Gençliği anlamak yerine kendi ideolojik kodlarına göre yeni bir biat kültürü inşa etme çabasında olan iktidar, anayasamızda net biçimde tanımlanan sosyal devlet ilkesinden de süratle uzaklaşıyor.

Ülkemiz, her geçen gün anayasa kavramının özünden uzaklaşmaktadır. ‘Barınamıyoruz’ diyerek, anayasal haklarını talep eden üniversite öğrencilerine reva görülen tutum, iktidarın ideolojik kodlarını ortaya koyarken, gerçeklerle bağının koptuğunun da göstergesidir.

“GENÇLERE SUNABİLECEKLERİ BİR GELECEK YOK”

Bugün birey hak ve özgürlüklerini korumak ve güvence altına almak yerine iktidarını korumaya odaklanan, otorite ile özgürlük ilişkisinde tercihini otoriteden yana koyanların, özerklik anlayışı ‘her kurum ve kuruluşu bir kararnameyle saraya bağlamak’ olanların gençlere sunabileceği bir gelecek yoktur. Türkiye bu karanlığı gençlerin ışığı ve mücadelesiyle aşacaktır.”