CHP’li Günaydın’dan DEM’e: AKP ile hareket ettiğini daha nasıl ifade etmeli

Yayın tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 4:08 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 4:12 pm

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, DEM Parti‘nin AKP ile beraber davrandığını ileri sürerek İstanbul’da aday çıkaran tüm partilerin hedefinin İmamoğlu’na kaybettirmek olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, partisinin Edirne İl Başkanlığı’nı ziyareti sırasında DEM Parti’yle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

İktidara yakın yazarların DEM Parti’nin CHP’ye destek verdiği iddiasının doğru olmadığını belirten Günaydın “Ahmet Türk ne diyor? ‘Kürt meselesinin çözümü yalnızca AKP ile mümkündür, çünkü lider Erdoğan’dır, dolayısıyla CHP’den bizim bir beklentimiz yok’ diyor. Yani DEM daha fazla AKP ile beraber davrandığını daha nasıl ifade etmeli?” ifadesini kullandı.

DEM Parti’nin İstanbul’da listeleri geç teslim ettiği yönünde çıkan iddialara değinen Günaydın şöyle konuştu:

“Olmayan bir şey üzerinden bir hikaye yazmaya çalışmak galiba modern zamanların öyküsü. DEM Parti, adaylık belgelerini 17.00’den evvel teslim etmiştir ve o teslim itibarıyla da seçime girmeye hak kazanmıştır. Tartışma nereden doğmuştu? Hatırlayalım; birinci söz neydi? ‘DEM aday çıkartmayacak, Ekrem İmamoğlu’nu destekleyecek’. Sonra ‘DEM Başak Demirtaş’ı çıkartacak’ denildi. Başak Demirtaş’ı geri çektiler sonra ‘Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor’ denildi. Oysa koydukları Meral Danış Beştaş partinin grup başkanvekili, Murat Çepni de bir Karadenizli eş başkan. Yani mümkün olan en yüksek oyu almaya çalışıyorlar. Sonuçta ne oldu? Seçime girdiler ve seçimde kendileri için çalışacaklar”

“İMAMOĞLU SEÇİMİ KAYBETSİN DİYE GAYRET EDİYORLAR”

DEM Parti’nin AK Parti ile hareket ettiğini iddia eden Günaydın şöyle devam etti:

“Ahmet Türk ne diyor? ‘Kürt meselesinin çözümü yalnızca AKP ile mümkündür, çünkü lider Erdoğan’dır, dolayısıyla CHP’den bizim bir beklentimiz yok’ diyor. Yani DEM daha fazla AKP ile beraber davrandığını daha nasıl ifade etmeli? Ama AKP’li yazarlar, çizerler diyorlar ki, ‘Aslında Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor’. Gerçeği çarpıtarak bir yere varamayız. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu var, Ekrem İmamoğlu’nun karşısında Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum var. Bu ikisinden başka birisinin seçimi kazanabilmesi mümkün mü? Mümkün değil. Peki karşısında dizilenler kimden oy almaya ve kime kaybettirmeye çalışıyorlar? Memleket Partisi’nden, Zafer Partisi’nden, İYİ Parti’den, DEM’ine, bağımsızına kadar bunların tamamı Ekrem İmamoğlu seçim kaybetsin diye gayret ediyorlar. Peki bu tablonun oluşması sizce hayatın olağan akışına uygun mu? Yoksa burada bir mimari tasarım mı var? Karşımızdaki bu bütün, Ekrem İmamoğlu’na seçim kaybettirmek için hep birlikte gayret ediyorlar.”

Erkan Baş’ı mı destekleyecekler? CHP ve DEM Parti Gebze’de aday çıkarmadı

Gökhan Günaydın’dan ‘Can Atalay’ tepkisi: Katibin konuşması duyulmadı, kararın bağlayıcılığı yok

Kaynak: TELE1