CHP’li Girgin, ASELSAN iddialarını Bakan Varank’a sordu

Yayın tarihi: 9 Aralık 2021 Perşembe 3:24 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2021 Perşembe 3:24 pm

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Nahyan’ın ziyareti üzerine Ankara kulislerinde, Askerî Elektronik Sanayi Şirketini (ASELSAN) satın alacağına yönelik iddialar gündeme gelmişti. CHP’li Girgin, TBMM’de yapılan bütçe görüşmelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a iddiaları sordu.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre BAE’nin bünyesine katmak istediği şirketler arasında ASELSAN da bulunuyordu. Kulislerdeki iddialara göre, BAE yönetimi,  Aselsan, Roketsan, Havelsan ve TUSAŞ gibi kurumları almak için Ankara’daki yetkililerle görüşmeler yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN’ın satıldığı iddialarına ilişkin dün yaptığı bir açıklamada, iddialara ilişkin, “dezenformasyon” demişti.

Emekli Tuğgeneral açıkladı! ASELSAN’ın satışı nasıl engellenir?

“TANK PALET’İ PEŞKEŞ ÇEKMİŞTİNİZ SIRA DİĞERLERİNDE Mİ?”

TBMM Genel Kurulu’nda 2022 Yılı Bütçe görüşmelerinde  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi üzerine CHP Grubu adına konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin de, söz konusu iddialara ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a:

“Ulusal savunma sanayisinde ve teknolojilerinde elde edilen gelişmeler, Adalet ve Kalkınma Partisinden ve Adalet ve Kalkınma Partisinin desteklediği 5’li çeteden önce de vardı, sonra da var olacaktır” diye sordu.

Tank Palet Fabrikası’nın Katar işletmesine verildiğini hatırlatan Girgin, “Tank palet’i peşkeş çekmiştiniz sıra diğerlerinde mi?” diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan’dan Tank Paleti Fabrikası açıklaması: Evet Katar buranın yüzde 49 ortağıdır