CHP’li Gençlik Kolları Başkanı’na ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten gözaltı

Yayın tarihi: 27 Eylül 2021 Pazartesi 5:39 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi 5:39 pm

Denizli CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Denizli CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Tugay Odabaşıoğlu gözaltına alındı. İşyerinden gözaltına alınan Odabaşıoğlu polis memurları tarafından Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesi ile gözaltına alınan Odabaşıoğlu birkaç gün önce iktidara yakın medya kurumları tarafından hedef gösterilmişti. Söz konusu haberlerde Odabaşıoğlu’nun 18 Eylül günü gerçekleştirilen ilçe danışma kurulunda “Bazı belediye başkanlarımızın odalarında Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı var. Gençlik kollarının çalışmalarını bölmeye çalışan var. Biz onların ellerini kollarını kırmasını biliriz” dediği iddia edilmişti.

Tugay Odabaşıoğlu ise söz konusu haberleri yalanlayarak, “Bugün hakkımda yapılan gazete haberlerindeki cümleler bana ait değil, tüm haberler asılsız, yalan ve iftiradır. Başka bir konu ve başka bir kişinin videosuyla yapılan bir haber tüm basın kuruluşlarına iletilmiş ve hakkımda karalama kampanyası yapılmakta, küfür ve tehditler almaktayım. Hepsinin açıklaması ve suç duyurusunu yarın kamuoyuna açıklayacağım” ifadelerini kullanmıştı.