CHP’li Gençlik Kolları Başkanı Erdoğan’a ‘hakaret’ten tutuklandı

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 3:05 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2021 Salı 3:09 pm

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dün gözaltına alınan Denizli CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, bugün tutuklandı.

Denizli’de üç dönemdir CHP Gençlik Kolları İl Başkanlığı yapan Tugay Odabaşıoğlu ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği gerekçesiyle dün gözaltına alındı. Bir gün gözaltında tutulan ve bugün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Odabaşıoğlu tutuklandı.

Odabaşıoğlu hakkında, 18 Eylül’de CHP Merkezefendi İlçe Danışma Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “katil” ifadesini kullandığı iddia edilmişti. Bu nedenle Odabaşıoğlu iktidara yakın medya kurumları tarafından hedef gösterilmişti.

“İKTİDAR MEDYASINDAKİ HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Gazete Duvar’dan Mükerrem Yollu’nun haberine göre, Denizli Adalet Sarayı önünde bir araya gelen CHP’liler yaptığı basın açıklamasıyla yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Basın açıklamasına TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, bir süre önce CHP’den istifa eden Milletvekili Teoman Sancar, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Suat Özcan ve Burak Erbay, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, il başkanı, ilçe başkanları ve birçok parti üyesi katıldı.

CHP’Lİ İL BAŞKANI: GÖRÜNTÜLER MONTAJ

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu açıklamasında “Siyasi eleştiriye tahammül edemeyecek olanlar kendi dillerine ve konuşmalarına dikkat etmeli. Siyaset zorlu bir süreçtir ve bu sürecin içerisinde eleştiri her zaman bulunacaktır. İddia edilen cümleler, bir montaj sonucu ve ses kaydına dayanarak yapılmıştır. Şu an gençlik kolları başkanımız gözaltındadır. Ve biz ona diyoruz ki, sen sahipsiz değilsin” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları, daha önceki Yargıtay kararları ve benzeri unsurlara göre sarf edilen sözlerin ağır eleştiri olmak şartıyla eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu açıklamasının devamında “Şunu unutmasınlar ki, korku imparatorluğu ile varılmak istenen sonuç hiçbir zaman hüküm ifade etmeyecektir. Gezi olayları zamanında AKP Genel Başkanı ülkenin başbakanıydı. Bugün Cumhurbaşkanı sıfatını taşısa da AKP Genel Başkanı sıfatıyla eleştirilmesi en doğal haktır” dedi.

CHP’li Gençlik Kolları Başkanı’na ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten gözaltı