CHP’li gençlerden ‘karpuzlu’ protesto

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 10:45 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 10:45 pm

CHP İstanbul Gençlik Kolları, 1 dilim karpuzun 6.5 TL’ye satıldığı Mimar Sinan Erkek KYK Yurdu önünde öğrencilere karpuz dağıttı.

CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Sekreteri Emre Kılıç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizin içinden geçtiği bu ekonomik buhranı en çok hisseden kesimlerden biri öğrenci arkadaşlarımızdır. Birçok zorluğu aşarak hayallerindeki bölümlere yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, asıl zorluğu üniversite okurken hayatlarını idame ettirtmekte yaşamaktadırlar. Öğrenciler; kira fiyatları, yurt yetersizliği ve beslenme gibi çok temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanmaktadır. İktidar, öğrencilerin en temel ihtiyaçlarını karşılamak noktasında bile büyük bir acizlik içerisindedir.

GEÇİNMEK İMKANSIZ HALE GELDİ

1 Milyonu aşkın üniversite öğrencisinin olduğu İstanbul’da KYK yurtlarının yatak kapasitesi 25 Bin civarındadır ve her 44 öğrenciye 1 yatak düşmektedir. Bu durum öğrencileri tarikat ve cemaatlere ait yurtlara ya da çok pahalı olan özel yurtlara mecbur bırakmaktadır. Diğer yandan KYK’dan aldıkları kredi ve burslar yetersiz kalmaktadır. Zaten ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan öğrencilerin aldığı krediler ve burslar enflasyon karşısında erimekte, geçinmek imkansız hale gelmektedir.

“SORUNLARI BİR BİR BİZ ÇÖZECEĞİZ”

Bu zorluklar içerisinde cemaate mahkum olan Enes Kara arkadaşımızın intiharı hala aklımızdadır. İktidar, yaşanan bu elim olaydan hiçbir ders çıkaramamıştır. Son bir ayda KYK yurtlarında kalan 3 öğrenci arkadaşımız daha yaşamlarını sonlandırmıştır. İktidarın ülkeyi yönetemediği, bu ülkenin geleceği olan gençlerin umutlarını kaybettiği bu iklime, ülkemiz mahkum değildir. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz ki, ilk seçimde iktidar olur olmaz üniversiteli arkadaşlarımızın sorunlarını bir bir çözeceğiz.

Cemaat ve vakıf yurtlarında mahkum olmayarak KYK yurtlarına yerleşme şansına ulaşan öğrencilerin de sıkıntıları hala devam etmektedir. KYK yurtlarına yerleşen arkadaşlarımız, yemek fiyatlarından dolayı geçimlerini sağlamakta zorlanmaktadırlar. Bu gün önünde bulunduğumuz Mimar Sinan KYK yurdunda, bir dilim karpuzun 6,5 liradan satıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ekonomik krizin her geçen gün daha fazla hissedildiği bu dönemde maddi imkânsızlıklar nedeniyle devlet yurtlarında kalan arkadaşlarımıza reva görülen bu fiyatlar kabul edilemez noktadadır. En temel ihtiyaçları olan beslenme ihtiyaçlarını dahi fahiş fiyatlarla karşılanmak zorunda olan arkadaşlarımızın sesi olmak üzere buradayız. Ve bu durumun daha fazla dikkat çekmesi, gündem olması ve öğrenci arkadaşlarımızla dayanışmak adına karpuz dağıtımı gerçekleştireceğiz.

“GELECEK GÜZEL GÜNLERİ BERABER KURACAĞIZ”

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında ülkemizi demokrasi ve refaha kavuşturacağımızı bir kez daha dile getirirken, yurt sorununu bir yıl içerisinde çözeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz. Genç arkadaşlarımız umudunuzu kaybetmeyin, gelecek güzel günleri beraber kuracağız. Güç Sizde Sizin Elinizde!