CHP’li gençlerden ekonomiye tepki: Beceremiyorsanız gidin

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 4:04 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 4:04 pm

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları, ekonomide yaşanan sert dalgalanmaların ardından sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu açıklamada, başkanlık sistemini eleştirerek, çözümün yenilenmiş parlamenter sistemde olduğunu söyledi.

24 Haziran 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın da sözlerini hatırlatan CHP İstanbul Gençlik Kolları, “Yetkiyi verin, ondan sonra faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” demeçlerini yeniden gündeme getirdi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları’nın ekonomiye dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı:
“Başkanlık sistemiyle birlikte sadece dünümüz ve bugünümüzü değil geleceğimizi de çalıyorsunuz. Paramızın değeri telafi edilemez şekilde çakılıyor. Yöneticilerin tek yaptığı ekonomiyi gölgelemek için halkı ayrıştırmak ve toplumsal olarak da telafi edilemez yaralar açmak.
Hem pandemi hem de ekonomik çöküş bütün gençliğin psikolojisini bozdu. Hiçbir şey iyiye gitmiyor. Gitmeyecek. Cumhur İttifakı yönetiminde ve tek adam sistemiyle yarın bugünden daha güzel olmayacak. Ne duruyorsunuz, koltuklarınız ne işe yarıyor?
Beceremiyorsanız gidin. Bizim sizin oyunlarınızla, hamasetinizle, bitmez tükenmez yalanlarınızla daha fazla uğraşacak vaktimiz yok. Güçlendirilmiş ve yenilenmiş parlamenter sistemin inşasına bir an önce başlayalım.”